ÖCALAN İÇİN 4 GÜN YÜRÜYECEKLER

PKK lideri Abdullah Öcalan?ın tutsaklığına dikkat çekmek isteyen HDP ve DBP, doğum gününü kutlamak için Öcalan?ın Şanlıurfa şehir merkezine 113 kilometre uzaklıktaki köyüne 4 günlük yürüyüş düzenleyecek.

SİYASET 30.03.2015 11:11:22 1317 0
ÖCALAN İÇİN 4 GÜN YÜRÜYECEKLER

Her yıl 4 Nisan’da doğduğu yer olan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesine bağlı Amara’da (Ömerli) kutlanan Abdullah Öcalan’ın doğum gününe 5 gün kaldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şanlıurfa İl Örgütleri, Öcalan’ın doğum günü kutlamalarına ilişkin ortak bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada İmralı Cezaevinde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın özgür kalması için doğduğu köy olan Amara’ya buca escort yürüyüş düzenleneceği belirtildi. Konuya ilişkin partisinin il binasında konuşan DBP İl Eş Başkanı İsmail Kaplan “Bu yürüyüşün amacı başta Sayın Öcalan’ın özgürlüğü içindir” dedi.

Abdullah Öcalan’ın 2 yıl önce bir barış süreci başlattığını söyleyen Kaplan “Bu barış sürecinin böyle zindanda heyetlerle sürdürülmeyeceğini biz de biliyoruz. Eğer Türk devleti bu konuda samimi ise başta Sayın Öcalan özgürleştirilip bu diyalog sürecini müzakere sürecine çevirmeli. Kürt Sorununun ancak bu şekilde çözüleceğine inanıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

HDP ve DBP tarafından organize edilen yürüyüş 31 Mart sabahı 08.30’da SSK Kavşağında başlayacak. 4 gün sürecek yürüyüş Abdullah Öcalan’ın doğduğu köy olan Amara’da son bulacak.