Öcalan`ın doğum günü köyünde kutlandı

66 yaşına giren PKK lideri Abdullah Öcalan?ın doğum günü, binlerce kişinin katılımıyla doğduğu köy olan Amara?da (Ömerli) kutlandı. İmralı?da tutuklu bulunan Öcalan için evinde üzerine Kürtçe ?Doğum günün kutlu olsun önder Apo? yazılı pasta kesildi.

YAŞAM 4.04.2015 15:25:41 1520 0
Öcalan`ın doğum günü köyünde kutlandı
Her yıl 4 Nisan’da kutlanan Abdullah Öcalan’ın doğum günü doğduğu köy olan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesine bağlı Amara’da (Ömerli) yoğun bir katılımla kutlandı. Binlerce kişi doğum gününü kutlamak için PKK liderinin evine akın etti. Öcalan için üzerine Kürtçe “Doğum günün kutlu olsun önder Apo” yazılı pasta kesildi. Evinin bahçesine Öcalan ve PKK bayrakları asıldı. Doğduğu odayı görmek isteyenler izdihama alsancak escort oldu. Sık sık Öcalan lehine sloganlar atıldı. Türkiye’nin çeşitli illerinden doğum gününü kutlamak için evine gelenleri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve ailesi karşıladı. Mehmet Öcalan kalabalığın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Doğum gününe katılanlara teşekkür eden Mehmet Öcalan, ağabeyi Abdullah Öcalan için özgürlük talebinde bulundu. Öcalan “Abdullah Öcalan 45 yıldır bu halkın özgürlük mücadelesi için katkı sunmuştur. Öcalan, halkına bağlı en demokrat insandır. Türkiye, Kürdistan ve herkes, halkın demokratik siyasi mücadelelerine saygılı olsun. Siyaset yapıldığı zamanda doğru halk için siyaset yapsınlar. Ailesi, çevresi, bölgesi için siyaset yapılmasın. Eğer halkın için siyaset yaparsan halk sonsuz saygı gösterir. Öcalan’a saygıda bundandır” diyerek özgürlük talebini “Öcalan’ın dört duvar arasında tutulması Türkiye’ye, bölgeye fayda getirmez. Öcalan bir an önce bu sevdiği halkın içinde olmalıdır. Bunu istiyor, bunu bekliyoruz” sözleri ile dile getirdi.