Okullar Ücretli Öğretmenlerle Doldurulacak

Türkiye?nin bütün illerinde olduğu gibi Şanlıurfa?da da kadrolu olarak atanamayan adaylar ücretli öğretmenliğe başvurmaya başladı.

EĞİTİM 13.09.2013 15:20:05 2027 0
Okullar Ücretli Öğretmenlerle Doldurulacak
Şanlıurfa Milli  Eğitim Müdürlüğü’ne ücretli öğretmenlik için başvuranların sayısı ilk gününde 100’ü aştığı söyleniyor. 15 milyonu aşkın nüfusu olan İstanbul’dan sonra en çok öğretmen açığı Şanlıurfa’da bulunuyor. Şanlıurfa’da 10 bin öğretmen açığına karşın yapılan kura sonucu yaklaşık 3400 öğretmen atandı. Geriye kalan 7 bin’den fazla açığın ise ücretli öğretmenlerin görevlendirilmesi ile giderilmesi bekleniyor.
Kadrolu bir öğretmene oranla yaklaşık 3’te bir maaşla çalışan ücretli öğretmenlere ikinci sınıf insan muamelesi yapıldığı şikayetleri sık sık duyuluyor. MEB tarafından yeterli sayıda atama yapılmadığı için binlerce öğretmen dezavantajlı olmasına rağmen evine ekmek götürebilmek adına ücretli öğretmenliğe başvuruyor. Türkiye genelinde her yıl onbinlerce ücretli öğretmenin çalıştırıldığı iddia ediliyor.
Ücretli öğretmenler olası ara atamada veya tayinlerde yerlerini kadrolu öğretmenlere bırakıyor. İşten çıkarıldığı için de herhangi bir tazminat alamadığı belirtiliyor.
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ücretli öğretmen başvuruları devam ediyor.