Olan vatandaşa oluyor!

Şanlıurfa?da elektrik kesintisini de su kesintisini de hem DEDAŞ hem de ŞUSKİ ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Arada kalan ve bu çekişmeden zarar gören ise Şanlıurfalılar oluyor.

GÜNCEL 22.01.2015 12:51:18 1447 0
Olan vatandaşa oluyor!
DEDAŞ borcunu ödemeyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şanlıurfa  Genel Müdürlüğünün elettirdiklerini kesimce Şanlıurfa hem susuz hem de elektriksiz kalıyor. Aylardır elektrik ve su sorunu yaşayan Şanlıurfalılar her iki kuruma isyan ediyor. ŞUSKİ su kesintisinde topu DEDAŞ’a atıyor, DEDAŞ’ta Büyükşehir’e “Borcunuzu Ödeyin” diyor. Olan ise vatandaşlara oluyor.

ŞUSKİ DEDAŞ'A DAVA AÇTI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü DEDAŞ’ı mahkemeye verdiğini yönelik yaptığı yazılı açıklamada şunları aktardı: ”Şanlıurfa merkez ve ilçelerimizde içme suyu ve arıtma tesislerine ait elektrik abonelerinin borçları düzenli olarak ödenmesine, cari borcu bulunmamasına ve devir alınan borçlarla ilgili elektriklerin kesilmemesi yönünde 4.Asliye Hukuk Mahkemesi 2014/520 esas sayılı davada ihtiyati tedbir kararı alınmış olmasına rağmen keyfi ve hukuksuz olarak bazı içme suyu tesislerimizin elektriklerini kesen şehri susuz bırakan DEDAŞ yetkililerinin cezalandırılması için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca mevcut durumdan DEDAŞ İl Müdürlüğüne bilgi verilerek bu hukuksuz eylemlerinden vazgeçmeleri, haksız bir biçimde kesilen elektriğin tekrar bağlanması ve bir daha abonelerin elektriklerinin kesilmemesi için yazışmalar yapılmıştır. Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerimizde yaşanan ve yaşanacak olası elektrik kesintilerinden kaynaklı, içme suyu aksaklıklarının sorumlusu DEDAŞ İl Müdürlüğüdür. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”