Olimpik havuz projesi neden rafa kaldırıldı?

(Ceylanpınar Gazetesi/Özel Haber) - Şanlıurfa merkez ve 9 ilçeye yapılan ancak Ceylanpınar?da atıl durumda bırakılan olimpik havuzun son durumu içler acısı halde. Vatandaşlar binlerce lira verilerek yapılan havuzun ilçeye kazandırılmasını istiyor.

YEREL 26.07.2018 12:08:47 2005 0
Olimpik havuz projesi neden rafa kaldırıldı?

 

2014 yılında ilçede Şehit Feyyaz Yumuşak Ortaokulu yanındaki büyük alana (Eski Komando Eğitim Alanı) dönemin İl Özel İdaresi tarafından eş zamanlı olarak Şanlıurfa’nın 9 ilçesiyle birlikte olimpik havuz yapımı için ihale yapıldı. Büyükşehir Yasası’na göre İl Özel idarelerin kapatılıp Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından olimpik havuz yapım işi de adeta sahipsiz kaldı.

 

BÜTÜN İLÇELER TAMAM CEYLANPINAR DURUYOR

İnşaatının büyük bir kısmı biten, sosyal alan, soyunma odaları ve diğer kısımları tamamen sona eren olimpik havuzun son birkaç işi kalmasına rağmen havuz projesi rafa kaldırıldı.  Yaz aylarında hava sıcaklığının yaklaşık 45 dereceyi bulduğu Ceylanpınar’daki olimpik havuz yapım işi atıl durumda olmasına rağmen aynı akıbeti paylaşan diğer 9 ilçede ise havuzlar tamamlanıp hizmete sunuldu. Bütün ilçelerde eş zamanlı olarak başlanan havuzlar sona ermiş ancak Ceylanpınar’da binlerce lira harcanarak yapılan havuz rafa kaldırılmıştı.

 

VATANDAŞLAR RAHATSIZ…

Ceylanpınar’daki vatandaşlar ise havuzun tamamlanıp ondan sonra atıl durumda bırakılmasından dolayı şikâyetçi. Ceylanpınarlılar İl Özel İdaresi’nin kapatılıp havuzun sahipsiz kalmasından dolayı dem vurdu. Vatandaşlar, atıl durumda bırakılan havuzun Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini istiyor. Ceylanpınarlı vatandaşların kanaatine göre eğer havuz belediyeye devredilirse kısa sürede tamamlanarak hizmete sunulacak.

İşte diğer ilçelerde bulunan olimpik havuz: