ONLARDA PARALI, BİZDE BEDAVA

Şanlıurfa?daki bazı taziye ve kültür evlerinin vatandaşlara para karşılığı kullandırılması üzerine Şanlıurfa Valiliğinin adli ve idari soruşturma başlattığı iddia edildi.

YEREL 26.12.2018 10:16:27 1434 0
ONLARDA PARALI, BİZDE BEDAVA

 

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’daki bazı basın-yayın organlarında yer alan habere göre, taziye evlerinin 3 günlük kullanım karşılığı taziye sahiplerinden 3-4 Bin Lira alındığı iddia edilmişti.

Aynı haberde Ceylanpınar Belediyesi örnek verilerek bu tür sosyal alanların halkın kullanımına ücretsiz sunulması gerektiği ifade edilmişti.

Zira haberde Ceylanpınar Belediyesinin sadece taziye evlerini ücretsiz tahsis etmediğini aynı zamanda yemek, çay, şeker gibi ihtiyaçlarında belediye tarafından karşılandığı ifade edilmişti.

Ceylanpınar’da tüm merkez mahallelerin yanı sıra kırsaldaki mahallelerde de en az bir kültür evi mevcut.

Nüfusu fazla olan bazı kırsal mahallelerde (köy) sayının 2-3’ü bulduğu kültür evlerinin yapımı ise devam ediyor.

2014’ten bu yana kırsalda mahalle halkı ve belediye iş birliği ile yapılan 66 kültür evi hizmete sunulurken ilçe merkezinde belediye M.Akif Ersoy, Fatih Sultan Mehmet, Seydo Atilla ve Ensar Mahallesi Kültür evlerini bitirip vatandaşların kullanımına sunuldu.

Selahhatin Eyyübi, Seydo Atilla mahallelerinde kadın kültür evlerini de tamamlayan Ceylanpınar Belediyesi 15 Temmuz, Mevlana, Bahçeli evler Kadın, Büyük Yenice, Büyük Yıldız ve Aydoğdu mahallerinde ki kültür evlerinin yapımına devam ediyor.

Kullanımı tamamen ücretsiz olan kültür evlerinde taziyesi olan vatandaşlara belediye tarafından yemek, çay ve şeker desteği sunuluyor.

Sadece taziye kullanımı için değil, her kullanımdan sonra hijyen kulları çerçevesinde personeller tarafından temizlenen kültür evleri mevlid, çalgısız düğün, nişan sünnet gibi etkinlikler içinde vatandaşlar ücretsiz faydalanabiliyor.