?Operasyonlar Devam Edecek Gönlünüz Rahat Olsun?

Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının son 10 günde gerçekleştirdikleri operasyonlarda ele geçen patlayıcılar olası katliamların önüne geçerken, güvenlik güçleri operasyonların devam edeceğini ve vatandaşa gönüllerinin rahat ol

GÜNCEL 25.03.2016 11:50:07 1594 0
?Operasyonlar Devam Edecek Gönlünüz Rahat Olsun?

Geçtiğimiz günlerde elde edilen istihbari bilgiler doğrultusunda tedbir alan Emniyet ve Jandarma birlikleri Ceylanpınar-Akçakale yolunda durdukları bir araçta 6 Kg patlayıcının yanı sıra uzun namlulu silahlara ait çok sayıda mermiler ele geçirmişti. Bu olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişinin terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD üyesi olduğu belirlenmişti.

Söz konusu şahısların ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişleten güvenlik güçleri verilen ifadeler doğrultusunda 3 ayrı noktada yaptığı aramada toprağa gömülü vaziyette 35 Kg patlayıcı daha ele geçirmişti.
Kısa bir süre içerisinde ele geçirilen yaklaşık 41 Kg patlayıcı ve mühimmatlardan sonra Emniyet ve Jandarma güçlerinin yoğun mesaisi devam ederken Emniyet Müdürü vatandaşlara “gönlünüz rahat olsun” mesajı verdi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada vatandaşların gönlünün rahat olması, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma'nın 7/24 görev başında olduğu belirtildi. Çalışmaların daha sağlıklı ilerleyebilmesi için vatandaşlardan da yardım istenen açıklamada, "Vatandaşlarımızı olası şüpheli durumları 155 Polis İmdat, 156 jandarma ve ilçe emniyetinin telefon numarası olan 0414 471 41 70 nolu telefonu aramalarını talep ediyoruz." denildi.
 Bombalar Nerede Kullanılacaktı?
Operasyonlar kapsamında merak edilen konu ise ele geçirilen 41 kilogram patlayıcının nerede kullanılacağı sorusu oldu. Edinilen bilgilere göre İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Ekipleri şu anda bu bombaların nerede kullanılacağı sorusuna cevap arıyor. Bu kapsamda İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Jandarma ekiplerinin operasyonları aralıksız devam ediyor.
 Ceylanpınar'da Teröre Geçit Verilmiyor
Ceylanpınar'da son bir ayda içerisinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma ekipleri tarafından başarılı operasyonlara imza atıldı. Son bir ayda Ceylanpınar'da 30'a yakın PYD/PKK terör örgütü militanı yakalandı. Yakalanan kişilerle beraber çok sayıda silah, patlayıcı madde ve mühimmat ele geçirildi. Son olarak geçtiğimiz günlerde ulu cami mahallesinde de bir kadın bombacı yakalanarak adliyeye sevk edildi. İlçedeki bu hareketlilik göze çarparken Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma ekipleri ise teröristlere göz açtırmıyor.