Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş (İZFAŞ) tarafından, sektörün desteğiyle ilk kez düzenlenen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı kapılarını açtı.

GÜNCEL 8.03.2024 17:20:47 48 0
Optic World İzmir Fuarı kapılarını açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından, İzmir Ticaret Odası 32. Gözlükçüler Grubu Meslek Komitesi’nin öncülüğü ile 3. Bölge Optisyen-Gözlükçüler Odası katkılarıyla hayata geçirilen Optic World İzmir – Optik, Gözlük, Oftalmoloji ve Teknolojileri Fuarı, Fuar İzmir’de törenle kapılarını açtı. 

Açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak da kadın emeğine ve toplumsal cinsiyet eşitliğine dair ülkemizin yüz akı ilklerini oluşturan önemli örneklerimiz var. Güçlü bir toplum içim her birimizin Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyorum.” diye konuştu.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener de konuşmasına 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Özgener, “Türkiye İstatistik Kurumu verileri, son yıllarda Türkiye’de en fazla güneş gözlüğü ithalatının Çin’den gerçekleştiğini gösteriyor. Optik sektörünün ülkemizde yerelleştirilmesi ve de ithalata olan bağımlılığın azaltılması için Türkiye’de güneş gözlüğü üretimini desteklemeli ve yerel markaları hep beraber ön plana çıkarmalıyız. Bu fuarı da bu amaç için önemli bir fırsat olarak görüyoruz.” dedi.

Optik ve gözlük sektöründe hem ulusal hem de çok sayıda uluslararası üretici firmayı ağırlayacak Optic World İzmir’de, her pazar segmentinden optik ve güneş gözlüğü çerçeveleri, gözlük camları, kontakt lensler, oftalmolojik cihazlar, gözlük aksesuarları, atölye ve laboratuvarlara yönelik ekipman ve aletler, makine ve hizmetler olmak üzere sektörün tamamı yer alıyor. Fuarda; üreticiler, distribütörler, perakende mağaza zincirleri ve sektör çalışanları, en yeni ürünleri inceleme ve sektördeki yenilikleri yakından takip etme fırsatı buluyor.

Hibya Haber Ajansı