Orban: Ukrayna savaşı kaybedebilir, müzakerelere ihtiyacı var

Stockholm, 30 Mart (Hibya) – Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Avusturya eski Başbakanı Wolfgang Schuessel ile yaptığı görüşmede, Ukrayna'nın askeri operasyonlara devam etmek yerine müzakereleri düşünmesi gerektiğini söyledi.

GÜNCEL 30.03.2024 10:17:32 54 0
Orban: Ukrayna savaşı kaybedebilir, müzakerelere ihtiyacı var

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna'nın Rusya ile olan çatışmasında tam bir yenilgiye uğrayabileceği ve halihazırda kaybettiğinden daha fazlasını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

Eski Avusturya Şansölyesi Wolfgang Schuessel (2000-2007 yılları arasında görevdeydi) ile yaptığı ve European Voices adlı yeni pan-Avrupa dergisinde yayınlanan görüşmede Orban, Ukrayna'nın askeri operasyonlara devam etmek yerine müzakereleri düşünmesi gerektiğini söyledi.

Macar medyasına göre, Orban'ın Budapeşte'deki eski bir Karmelit manastırı olan resmi konutunda gerçekleşen görüşmede Orban ve Wolfgang Schuessel Ukrayna'daki çatışma da dahil olmak üzere pek çok konuda fikir ayrılığına düştü.

Orban, "Her şeyden önce ateşkes olmalı çünkü Ruslar ve Batı arasında artık makul bir tartışma yok" dedi. Schuessel acil bir ateşkesin Ukrayna'nın yenilgisiyle eşdeğer olacağını savunurken, Macar Başbakan buna da, "Ukraynalılar halihazırda kaybettiklerinden daha fazlasını kaybedebilir: savaşı kaybedebilirler'' karşılığını verdi.

 

Hibya Haber Ajansı