ÖZCAN’DAN ‘DESTEKLEME’ VE ‘DEDAŞ’ AÇIKLAMASI

.

YEREL 27.03.2020 10:13:00 2488 0
ÖZCAN’DAN ‘DESTEKLEME’ VE ‘DEDAŞ’ AÇIKLAMASI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, çiftçi desteklemelerinin bugün ödeneceğini açıkladı. Urfa Milletvekili Halil Özcan,”DEDAŞ’ın bloke koyması hususunda çiftçi kardeşlerimizin serzenişleri var. Bu hususta en kolayı çiftçilerimizin sonuna kadar yanındayız.”de.

Vekil Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklada,”Destekleme ödemelerine bloke konulması kabul edilemez. Çiftçi kardeşlerimizin serzenişleri var. Bu hususta en kolayı çiftçilerimizin sonuna kadar yanındayız. Halka hizmet Hakka hizmettir. Şanlı Şehrimizin her bir ferdinin derdiyle dertleniyor, acısıyla üzülüyor, sevinciyle mutlu oluyor, sorun ve beklentilerine çözüm üretmeye çalışıyoruz, Popülist siyasi söylemleri bir kenara bırakarak sözde kalmıyor yaptıklarımız. Çözüm için kapıları aşındırıyoruz. Şu sıralar çiftçi kardeşlerimizin sorunlarına karşı hiç bir çözümü sunmayan, bir proje üretmeyen, katkı sunmayanların popülist söylemlerine tanıklık ediyoruz. Bu durum Eyyübiye ilçesi Şahinalan köyünden bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak beni ve çiftçi kardeşlerimiz derin bir üzüntüye boğuyor. Sorunlar için çözüm aramak yerine konuşanlar çiftçilerimizle bizlerin arasını açma, siyasi hesap gütme gayreti içerisinde olduklarını gözlemliyorum. kadirşinas ve vefalı olup iktidarımız dönemindeki hizmetleri net olarak görüyor ve bu söylemlere pabuç bırakmıyor. 20 yıl öncesine kadar kaderine terk edilmiş çiftçilerimiz, bugünkü kazanımlarıyla şükürler olsun ki hak ettiği değeri görmüştür ve daha iyisini de hak etmektedir.”dedi.

Özcan, şöyle konuştu:“Şu sıralar çiftçilerimizin ödemelerine DEDAŞ’ın bloke koyması hususunda çiftçi kardeşlerimizin serzenişleri var. Bu hususta en kolayı çiftçilerimizin sonuna kadar yanındayız deyip kenara çekilmek. Ama AK Kadrolara laf üretmek değil icraat yapmak yakışır. Bizlere düşün her bir kardeşimin sorununu, talebini tüm kurum ve kuruluşlara iletmek ve takip etmektir.’’ ifadelerini kullandı.