Özdağ: “Cumhuriyet düşmanlarının manevi huzuruna Türk çocuklarını niye götürüyorsun?”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İzmir Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu’nun Şeyh Esad Erbili’nin mezarına çocukları götürüp dua ettirmesini ve bunu sosyal medya hesabından paylaşmasına tepki gösterdi.

GÜNCEL 1.03.2024 19:08:27 49 0
Özdağ: “Cumhuriyet düşmanlarının manevi huzuruna Türk çocuklarını niye götürüyorsun?”

Özdağ, Kadıoğlu'nun 2017’de FETÖ soruşturması geçirdiğini iddia ederek, sosyal medya  açıklaması ve eyleminin bir siyasal rezilliğin ötesinde vatana ve Cumhuriyet’e ihanet olduğunu savundu.

“Vatan, millet, Cumhuriyet düşmanlarının manevi huzuruna Türk çocuklarını niye götürüyorsun? Niye onlara dua ettiriyorsunuz?” sorusunu soran Özdağ, şöyle devam etti:

''Bunlar dua edilmesi gereken değil, lanetle anılması gereken kişilerdir. Siz bu Cumhuriyetin memurları değil misiniz? Bu Cumhuriyetin kurumlarında çalışmıyor musunuz? Bu Cumhuriyeti yıkmak için çalışan ve bu Cumhuriyeti yıkmak eylemi sırasında Türk askerini şehit etmiş bir teröristi ve bunu ona teşvik etmiş adamı hangi duayı ediyorsunuz. Olayı daha vahim hale getiren, olayı soruşturması gereken makamların olayın üstünü kapatmaya çalışmalarıdır. İzmir Valiliğinin yaptığı açıklama yok hükmündedir. Yine vahim olan Zafer Partisi dışında hiçbir siyasi partinin bu konuyla ilgili bir açıklama yapmamasıdır.''

Hibya Haber Ajansı