ÖZŞAVLI: LİSE MÜDÜRÜNÜN ODASI MİLLETVEKİLİNİN ODASINDAN BÜYÜK

.

16.05.2021 11:41:00 1194 0
ÖZŞAVLI: LİSE MÜDÜRÜNÜN ODASI MİLLETVEKİLİNİN ODASINDAN BÜYÜK

Şanlıurfa’nın AK Parti Milletvekili Doç.Dr. Halil Özşavlı, bir lise müdürünün odasına 200 metre kare olduğunu ama bir milletvekilinin meclisteki odasının ancak 10-15 metrekare olduğunu söyledi.

URFA’DA YAPILAN BİR HATA VAR
Milletvekili ile bürokratların sürekli kıyaslanmasını  doğru bulmadığını dile getiren Şanlıurfa’nın AK Parti Milletvekili Doç.Dr. Halil Özşavlı “Urfa’da Yapılan Bir Hata Var”dedi.

Kimin nereye kadar bir yetkisi olduğunun fazla bilinmediği için bu hatanın yapıldığını hatırlatan Şanlıurfa’nın AK Parti Milletvekili Doç.Dr. Halil Özşavlı, sürekli olarak milletvekili ve bürokratın kıyaslanmasını doğru bulmadığının altını çizdi. 

MİLLETVEKİLİNİN DEVLET TARAFINDAN VERİLMİŞ ÖDENEĞİ, BÜTÇESİ YOK 

Özşavlı konuşmasını şöyle sürdürdü “ Sürekli olarak belediye başkanı ve bürokrat kıyaslanıyor. Bir lise müdürünün odasına gidin 200 metre kare. Milletvekilinin odası 10 metre 15 metre kare. Yetki anlamında milletvekilinin yani bizim bir yetkimiz yok. Bizim bütçemiz yok. 

VALİNİN, BELEDİYE BAŞKANIN İŞE ALACAĞI BİR KURUMU VAR AMA BİZİM YOK

Belediye başkanın, valinin bir bütçesi var ama bizim bir bütçemiz yok. Bizim işe alacağımız bir kurumumuz yok. Bir yönettiğimiz para yok. Para dağıtamıyoruz. Sadece ricacıyım. Vali ister bugün 20 kişi işçi alır.100 kişiyi kurucu yapar. Maaşa bağlar. Belediye başkanı ister bugün 20 kişi işe alır. İş sahibi yapar. Benim böyle bir yetkim yok. Milletvekilinin böyle bir yetkisi yok. Vatandaşlarımız bunu bilsin. Kıyaslama yaparken yanlış bir kıyaslama içerisine girmesin.”

BELEDİYE BİLETLERİ SATIN ALIYOR, ÜCRETSİZ MAÇI İZLEMEYE GİTMİYORLAR
Gazeteci Fuat Erbülbül ile çıktığı programda bu çarpıcı açıklamaları yapan Özşavlı Şanlıurfasporla ilgili ise  “Urfaspor’un sorun yalnızca para değildir. Belediye biletleri satın aldığı halde ücretsiz maça neden gitmiyorlar. “dedi.
Bu arada Özşavlı, proğramda Viranşehir Organize Sanayi Bölgesine yatırımcıların çekilmesinde katkısının da olduğunu anlattı.