Papa Suruç`a gitmek istedi ancak...

Papa Francis`in 3 günlük Türkiye ziyaretinde, Kobani`li mültecileri ziyaret etmek istediği ancak bu ziyaretin Türk diplomatlar tarafından engellendiği ileri sürüldü.

GÜNCEL 4.12.2014 10:02:25 1408 0
Papa Suruç`a gitmek istedi ancak...
Ziyaretle ilgili olarak 28 Kasım Cuma günü İtalyan La Republlica gazetesinde çıkan haber Vatikan'dan üst düzey bir yetkiliye dayandırıldı.

Haberde Papa'nın aslında Türkiye'yi ziyaret etmek istemediği şeklinde bilgiler yer aldı.

Habere göre, Papa sadece Patrikhane'yi ziyaret etmek istedi ancak hoş karşılanmayacağını düşündüğü için Ankara'ya da gelmek zorunda kaldı.

Aynı haberde Papa'nın Kobani'den gelen mültecilerin kaldığı bir çadırkenti ziyaret etmek istediği ancak Türk diplomatlar tarafından bu ziyaretin engellendiği iddia edildi.

Yine haberde Papa'nın Erdoğan'ın özellikle Suriye politikalarından ve söylemlerinden rahatsız olduğu belirtilirken, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile yapılan görüşmenin de rahatsızlık uyandırdığı belirtildi.

Bunun alsancak escortinin ise, Görmez'in daha önce Papa'yı "Bu öyle genç bir kızın ayaklarını yıkamayla ve yahut dinler arası futbol maçı turnuvası düzenlemekle olmaz" şeklindeki eleştirileri olduğu belirtildi.

Haberde yer alan tüm bu iddialar Vatikanlı resmi bir yetkiliye dayandırıldı ve henüz yalanlanmadı.