Paraşüt açılmayınca Gazze'ye yardım paketi 5 kişiyi öldürdü

Stockholm, 8 Mart (Hibya) – Gazze'ye atılan yardım paraşütünün açılmaması nedeniyle paketin Al-Shati mülteci kampının yakınındaki evin çatısına düşmesi sonucu 5 kişi öldü, 10 kişi yaralandı.

GÜNCEL 8.03.2024 20:57:20 91 0
Paraşüt açılmayınca Gazze

Bir görgü tanığı, Gazze'de insani yardım paketindeki paraşütün düzgün açılmaması ve paketin binanın üzerine düşmesi sonucu 5 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını söyledi.

Acil servisin baş hemşiresi Muhammed el-Şeyh, yaralıların Gazze Şehri'ndeki El-Şifa hastanesine götürüldüğünü söyledi. Yetkili, hava saldırısının kıyıdaki Al-Shati mülteci kampının kuzeyinde gerçekleştiğini de sözlerine ekledi.

Kamptan bir görgü tanığı, kendisinin ve erkek kardeşinin "bir torba un" alma umuduyla paraşütle atılan yardımı takip ettiklerini söyledi. Mohammed al-Ghoul, "Sonra birdenbire paraşüt açılmadı ve roket gibi evlerden birinin çatısına düştü" dedi.

"On dakika sonra yardım paketlerinin düştüğü evin çatısında kalan 3 şehidin ve yaralıların nakledildiğini gördüm" dedi.

ABD ve Ürdün, beş aydan fazla süren savaşın ardından yüzbinlerce insanın zor koşullarla karşı karşıya kaldığı Gazze'nin kuzeyine paraşütlerle yardım düzenleyen ülkeler arasında yer alıyor.

Hamas yönetimindeki Gazze'deki hükümetin medya ofisi, Cuma günü öldürülen beş kişiye atıfta bulunarak, hava yardımlarının "nafile" olduğunu ve "yardım girişinin en iyi yolu olmadığını" söyledi.

BM, hava yardımlarının veya önerilen deniz yardım koridorunun karadan yapılan teslimatların yerini alamayacağını söyleyerek, daha fazla kamyonun daha fazla sınır kapısından Gazze'ye ulaşmasına izin verilmesi çağrısında bulundu.

Hibya Haber Ajansı