Piyasadan haberler

KAREL... 14.01.2024 tarihinde 09:45 sıralarında Ankara' nın Sincan ilçesinde bulunan üretim tesisimizin kart işleme ve paketleme bölümünde henüz kaynağı belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır.

EKONOMİ 15.01.2024 09:03:48 61 0
Piyasadan haberler

ALCAR... Üyesi bulundukları Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile işçiler için Toplu İş Sözleşmesi yapmaya yetkili Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında devam eden arabuluculuk süreci anlaşmazlıkla sonuçlanmış bulunmaktadır. Türk Metal Sendikası tarafından Şirketimizin de içinde bulunduğu işyerlerinde grev kararı alındığı, grev uygulama tarihinin daha sonra belirlenerek bildirileceği Şirkete bildirmiştir.

BRKVY... Şirket, Koç Finansman A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, 12/01/2024 tarihinde satışa çıkarılan toplam 32,3 milyon TL anaparaya sahip 1 karma nitelikli portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan finansal kuruluş Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.

BRSAN... Şirketin de üyesi olduğu Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında yürütülmekte olan toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde, uygulama tarihi sonradan belirlenmek üzere Türkiye'deki tüm işyerleri için grev kararı alındığı Türk Metal Sendikası tarafından şirkete bildirilmiştir.

DOHOL...Şirketin 06.11.2023 tarihli özel durum açıklamasında, özetle; Şirketin dolaylı bağlı ortaklığı Glokal Dijital Hizmetler Pazarlama ve Ticaret A.Ş.'nin (Hepsi Emlak); Zingat Gayrimenkul Bilgi Sistemleri A.Ş.'nin (Zingat) tüm paylarını satın ve devir almak üzere Property Finder Group ile mutabakata vardığı ve söz konusu işlemlerle bağlantılı olarak; Property Finder Group'un da, sermaye katılımı sağlamak suretiyle Hepsi Emlak'a ortak olmasının hedeflendiği ifade edilmiştir. Gelinen aşamada; Hepsi Emlak'ın, Zingat'ın tüm paylarını satın ve devir alması işlemi ve bu işlemle bağlantılı olarak Property Finder Group'un, Hepsi Emlak'ta mevcut durumda % 16,02 oranında hissedar olması işlemi tamamlanmıştır.

HLGYO... Sermaye Piyasası Kurulu'nun Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliği'nin 40/3/ç maddesi uyarınca, kamuya açıklanan son finansal tablolarda yer alan aktif toplamın %2'sini geçmeyen alım, satım veya kiralama işlemlerinin toplu olarak bildirimi kapsamında; 2023 yılında Şirket tarafından, portföyde yer alan taşınmazlara ilişkin olarak, yenilenen sözleşmeler dahil, aylık kira bedelleri toplamı yaklaşık 16,3 milyon TL+KDV olan "yeni kiralama" işlemi ile toplam bedeli 160 milyon TL olan arsa "alım" işlemi, ayrıca gayrimenkul projeleri kapsamında ise; Dilovası Modern Sanayi Sitesi Projesi'nde Şirket payına düşen yaklaşık 533,0 milyon TL + KDV; Paye Sakarya Projesi'nde Şirket payına düşen yaklaşık 23,5 milyon TL + KDV ile Evora İzmir Projesi'nde Şirket payına düşen yaklaşık 252,9 milyon TL (KDV Dahil) tutarında gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi ile "satım işlemi" gerçekleştirilmiştir.

KAREL... 14.01.2024 tarihinde 09:45 sıralarında Ankara' nın Sincan ilçesinde bulunan üretim tesisimizin kart işleme ve paketleme bölümünde henüz kaynağı belirlenemeyen bir nedenle yangın çıkmıştır. Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi ile başka alanlara sıçramadan saat 11:50 sıralarında kontrol altına alınmış ve söndürülmüştür. Yangın sırasında herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamıştır. Fabrika ve stoklar sigorta kapsamında olup, mevcut sigorta poliçesi kapsamında hasar tespit ve ekspertiz çalışmalarına başlanılacaktır.

KNFRT... Şirketin %100 bağlı ortaklığı Konfrut AG Tarım A.Ş.'nin (Konfrut AG), yeşil dönüşüme öncülük etme ve sıfır atık hedefi kapsamında 2022 yılı sonunda başladığı yenilenebilir biyokütle enerji tedariki alanındaki faaliyetleri satın alma organizasyonuna ilişkin alt yapı çalışmaları ve ürün denemeleriyle devam etmekte olup bu iş kolunun ciroya yıllık %6 büyüme katkısı sağlamasına ilişkin öngörü söz konusu çalışma ve denemelerin halen devam etmesi nedeniyle 2023 yılı için sağlanmamış olmakla birlikte ilerleyen dönem için korunmaktadır.

Konfrut AG, yenilenebilir enerji alanındaki tedarikine ilişkin farklı kalorifik değerli yakıt denemelerine yönelik saha çalışmalarına planlandığı şekilde etmekte olup bu iş koluna ilişkin gelişmeler kamuya açıklanacaktır.

KNFRT... Şirketin %100 bağlı ortaklığı Konfrut AG Tarım A.Ş.'nin ("Konfrut AG"), İzmir'in Menderes ilçesinde mukim fide üretim tesisiyle 14 Mart 2023 tarihinde gerçekleştirdiği sözleşmeli sebze ve meyve fidelerinin tedarikine ilişkin iş birliği anlaşması da dahil yıl boyunca çiftçilere meyve ve sebze fide tedariki sağlanmıştır. Bu yeni iş kolunda, başta sanayi domatesi ve çilek fide satışına odaklanılması dolayısıyla Şirketin 2023 yılında elde ettiği gelir 19,2 milyon TL olarak gerçekleşmiştir.

KNFRT...Şirketin 100% bağlı ortaklığı Konfrut AG Tarım A.Ş. ("Konfrut AG") faaliyet göstermekte olduğu üç ana iş biriminden Zirai Hammadde Üretim ve Tedariki İş Birimi altında operasyonlarını sürdürdüğü taze meyve ve sebze ticareti kapsamında satış kanallarını geliştirmeye devam etmektedir. Bu kapsamda Konfrut AG, yurt içinde ilk kez bir perakende zincirinin mağazalarına taze nar tedarik ederek yurt içinde zincir marketlere taze meyve ve sebze ticaretine başlamıştır.

KNFRT...Şirketin %100 bağlı ortaklığıKonfrut AG Tarım A.Ş. ("Konfrut AG") faaliyet gösterdiği üç ana iş biriminden Zirai Hammadde Üretim ve Tedariki İş Birimi altında gerçekleştirdiği taze meyve ve sebze ticareti kanalındaki büyüme hedefi paralelinde yıl boyunca ihracat satış kanallarını geliştirmeyi sürdürmüştür. Bir önceki yılın Kasım ayında taze nar ile başladığı yurt dışı satış operasyonunu piyasa koşulları dolayısıyla 2023 yılı ilk çeyreği itibarıyla 708 ton olarak gerçekleştirmesinin ardından Konfrut AG, başta taze karpuz ve nar ürünleri olmak üzere 7 farklı taze ürün grubu ve 13 farklı ülke ile yıl boyunca ihracat kanallarını ve ürün çeşitlerini artırmaya devam etmiştir. Şirketin 2023 yılında yurt dışına gerçekleştirdiği taze meyve ve sebze operasyonlarından Temmuz ayında gerçekleştirdiği 1,3 milyon Euro'luk taze karpuz ihracatı dahil 2023 yılında toplam 4,9 milyon Euro ciro elde etmiştir.Konfrut AG, taze meyve sebze ticareti kanalında yurt içi ve yurt dışı satış kanallarını geliştirmeyi ve pazar çeşitlemesini sürdürecektir.

MEGMT...Şirketin, ABD'ye gerçekleştirdiği ihracat bazlı satışları ile müşteri sayı ve çeşitliliğini artırıp geliştirmek amacıyla, ABD'nin Connecticut eyaletinde ilk etapta satış ve pazarlama faaliyeti göstermek üzere, %100 bağlı ortaklığı olacak şekilde, 12 Ocak 2024 tarih ve 03 sayılı Yönetim Kurulu kararıyla Şirket kurulmasına karar vermiştir. Kurulacak şirket ile ABD pazarında lokal birşirket olarak süreklilik sağlayıp, oradaki satışların ve faaliyetlerin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. ABD'de kurulacak şirket ile başlangıçta satış ve pazarlama faaliyetleri için depo /depolar kiralayıp, ardından ABD'deyapılan satışlarıın bu yeni şirket üzerinden yapılması planlanmaktadır. Başlangıçta Satış ve Pazarlama faaliyeti gösterecek olan Şirketin, ilerleyen dönemde ise üretim tesisleri kurup, organik büyüme bağlamında yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmek üzere çalışmalar yapması, ABD ve çevre ülkelere yapacağı satışlarda, ilgili ürünleri bu üretim tesisinde üretmesi planlanmaktadır.

MIATK... Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği" 'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla şirket ortaklarımızdan Ali Gökhan Beltekin'e ait 13.675.000 adet pay, İhsan Ünal'a ait 13.675.000 adet pay ve Mehmet Cengiz Bağmancı'ya ait 14.818.000 adet pay senetlerinin kaydileştirme işlemleri için 12.01.2024 tarihinde başvuru yapıldığı, kaydileştirilen pay senetlerinin satışı için yerli ve yabancı kurumsal yatırımcılarla görüşülmeyebaşlandığı belirtilmiştir. Ortakların, elde ettikleri gelirden ihtiyaç oluşması durumunda, Şirketin teknoloji odaklı büyüme planları, yeni yatırımlar, iştiraklerin sermaye ihtiyacı, yerli ve/veya yabancı şirket satın alma işlemleri ve işletme sermayesinin güçlendirilmesi amacıyla kullanılmak üzere Şirket'e kaynak sağlayabileceklerdir.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: piyasadan haberler