Piyasadan haberler

BVSAN... Şirket, Avrupa'da yerleşik bir firma ile Avrupa'daki tesisinde kullanılmak üzere 10 adet vincin üretimi ve teslimi konusunda 2.200.00,00 EURO tutarında sözleşme imzalamıştır.

EKONOMİ 22.03.2024 09:38:49 64 0
Piyasadan haberler

BVSAN... Şirket, Avrupa'da yerleşik bir firma ile Avrupa'daki tesisinde kullanılmak üzere 10 adet vincin üretimi ve teslimi konusunda 2.200.00,00 EURO tutarında sözleşme imzalamıştır. Söz konusu işin Ekim 2024 ‘de teslim edilmesi planlanmaktadır.

ESCOM... Bağlı ortaklık olan Alesta Elektronik Teknoloji Yatırım A.Ş'den alınan bilgiye göre, For Physician Eğitim Sağlık Teknoloji Yazılım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinden 11.920.000 TL şirket değeri üzerinden %2,5 ilave pay alımı için yatırım sözleşmesinden kaynaklanan opsiyon hakkının kullanılmasına ve toplam payın %5'e çıkartılmasına karar vermiştir.

ERSU... Şirketin bilanço aktifinde bulunan Niğde ili, Merkez İlçesi, İlhanlı Mahallesi 3749 ada 21 parselde bulunan 38.057,91 m2 arazi ve binaların satışına karar verilmis olup satış işlemleri için muhasebe müdürü Sayın Durmuş Altuntaş' a yetki verilmesine mevcudun oy birliği ile karar verilmiştir.

MARBL... Şirket, Avrupa'daki pazar payının genişletilmesi hedefleri doğrultusunda İtalya'nın Verona Şehrinde lojistik depo kiralanmasıyla ilgili olarak sözleşme imzalama süreci tamamlanmıştır. Satışların Nisan ayı başında başlaması planlanmakta olup ciroya olumlu etkisinin olması beklenmektedir.

ORCAY... Şirket Ankara İli, Polatlı İlçesi, Beylikköprü Mahallesi, 174 ada, 151 nolu parsel adresinde kurulması planlanan 1260 kWe kurulu güce sahip Orçay GES tesisi için Yatırım Teşvik Belgesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmıştır.

TAVHL... Yönetim Kurulu, %26 oranında hissedarı olduğu ortak girişim şirketi TIBAH Development tarafından işletilen Medine Havalimanı'nın kapasitesini yılllık 8 milyon yolcudan 18 milyon yolcuya çıkaracak ve iki etap halinde yapılacak olan ek yatırımlara katılma kararı aldı.

Ortak girişimin %100'ü için iki etapta yapılacak olan yatırımların beklenen toplam tutarı 275 milyon ABD dolarıdır. (TAV Havalimanları'nın ortak girişimdeki %26'lık payına karşılık gelen tutar 71,5 milyon ABD dolarıdır.) Yatırım programının 2024 yılının ilk yarısında başlaması ve 2027 yılında tamamlanması planlanıyor.

Bu yatırım programının ilk etabı olarak 175 milyon ABD dolarına mal olması beklenen yeni iç hatlar terminalinin yapımı için bir "Çerçeve Sözleşmesi" imzalandı.

100 milyon ABD dolarına mal olması beklenen ikinci etapta ise şu anda kullanılmakta olan terminal geliştirilerek dış hatlar terminaline dönüştürülecek ve yeni bağlantı yolları, altyapı bağlantıları, otopark ve yönetim binası gibi ek tesisler inşa edilecektir. Yatırımın %70 borçlanma ve %30 özkaynak ile finanse edilmesi bekleniyor.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: piyasadan haberler