Piyasalarda bugün

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez.

EKONOMİ 17.01.2024 07:53:43 109 0
Piyasalarda bugün

Ne Oldu?

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez.

Erdoğan: (ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırıları) Bu yapılanların hepsi orantısız güç kullanımıdır. Bu orantısız güç kullanımını İsrail, Filistin'de de yapmakta.

Erdoğan: Tüm emekli maaş artışlarında Temmuz ayında eşitleme yapacağız. En düşük emekli maaşı ise 7.500 TL’den 10.000 TL’ye çıkarılacak.

Erdoğan: SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave %5 daha artış yapacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından duyurduğu TBMM'ye sunulacak ilave artışların, emekler için hayırlı olmasını diledi.

Dışişleri Bakanı Fidan: (Japonya ile) Gazze'ye yönelik insani yardım konusunda işbirliği yapma hususunda da karar aldık.

ABD'li Senatörün İsrail'e askeri yardımın koşula bağlanmasını öngören tasarısı reddedildi.

Fed Yönetim Kurulu Üyesi Waller, enflasyonda devam eden düşüşlerin Fed'in bu yıl faiz oranlarını düşürmesine olanak sağlayacağını ancak bunun dikkatli şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

Husiler, İsrail limanlarına giden bir gemiyi hedef aldıklarını duyurdu.

Shell, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husilere yönelik operasyonlarının ardından Kızıldeniz üzerinden yapılan tüm sevkiyatları süresiz olarak askıya aldı.

Synopsys, mühendislik yazılımı geliştiren Ansys'i yaklaşık 35 milyar dolara satın alacağını duyurdu.

Ne Olacak?

 

İngiltere’de TÜFE, Euro Bölgesi’nde TÜFE, ABD’de Perakende Satışlar, Sanayi Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı verileri açıklanacak.

TCMB Piyasa Katılımcıları anketi Cuma günü yayımlanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu hafta büyük ihtimalle pazar günü Ankara merkezli büyükşehirler ve kalan illerin açıklamasını yapacağız.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: piyasalarda bugün