Piyasalarda bugün

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İngiltere temasları kapsamında uluslararası yatırımcılar ve fon yöneticileriyle bir araya geldi.

EKONOMİ 28.02.2024 08:33:59 57 0
Piyasalarda bugün

Ne oldu?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, İngiltere temasları kapsamında uluslararası yatırımcılar ve fon yöneticileriyle bir araya geldi. Londra Borsası'nda gerçekleştirilen etkinlikte uluslararası yatırımcı ve fon yöneticileriyle buluşan Yılmaz, Türk ekonomisindeki gelişmeler ve ekonomiyi daha güçlü hale getirmek için atılan adımlara değindi.
Türk parasını koruma kanunu tebliğinde değişiklik yapıldı. Düzenlemede, 32 Sayılı kanunda geçmişe dönük döviz yükümlülüklerin bir kısmında dövizle ödeme esnekliği getirildi. Böylece, tüm ödemelerin TL ile yapılma zorunluluğu varken, bu düzenlemede yer alan 6 maddedeki hallerle geçmişe dönük yükümlülükler döviz ile yerine getirilebilecek.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, ABD Başkanı Biden'ın Gazze'de pazartesi gününe kadar ateşkes olmasını umuyorum şeklindeki sözlerinden daha temkinli olarak, "Ateşkes için çok çalışıyoruz ancak henüz iş bitmiş değil." dedi.
Biden, Ukrayna'ya destek paketinin Temsilciler Meclisi'nden bir an önce geçmesi çağrısında bulunurken, Cumhuriyetçi Meclis Başkanı Johnson ise güney sınırındaki güvenlik sorunları beklerken Ukrayna paketinin hemen geçmeyebileceği mesajını verdi.
Fed Üyesi Bowman, özellikle enflasyondaki ilerlemeyi
durdurabilecek ve hatta fiyat baskılarının yeniden ortaya çıkmasına neden olabilecek yukarı yönlü
riskler göz önüne alındığında, ABD faiz oranlarını düşürmek için acele etmediğinin sinyalini verdi.
ArcelorMittal Arjantin'deki tesislerinde faaliyetlerini durdurdu.
Reuters’te yer alan habere göre OPEC+, gönüllü petrol üretim kesintilerini uzatmayı değerlendirecek.

Ne olacak?

Yurt içinde Ticaret Dengesi ve Ekonomik Güven Endeksi verileri açıklanacak.
Yurt içinde 4Ç23 büyüme verisi Perşembe günü açıklanacak.
G7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası yöneticileri, 28 Şubat'ta Brezilya'da, Rusya'ya karşı yaptırımların güçlendirilmesine ilişkin bir toplantı yapacak.
ABD Başkanı Biden, İtalya Başbakanı Meloni'yi 1 Mart'ta konuk edecek.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif satıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: piyasalarda bugün