RESULAYN’DA ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DE SOBA YARDIMI YAPILDI

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Suriye’nin Resulayn kentinde, öğrencilere kırtasiye malzemesi, ihtiyaç sahiplerine de soba yardımında bulundu.

YEREL 17.02.2020 11:54:00 1749 0
RESULAYN’DA ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DE SOBA YARDIMI YAPILDI

Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenen “Barış Pınarı Harekâtı” ile kontrol altına alınan Suriye’nin Resulayn kentinde, Türkiye tarafından yapılan insani yardımlar devam ediyor.

İLKHA muhabirinin de katıldığı yardım çalışmaları ile ilgili bilgi veren İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, şu ifadeleri kullandı: Resulayn’da (Serêkanî) okullarda eğitim gören Suriyeli yavrularımıza kırtasiye yardımında bulunduk. AFAD ve Eğitim sorumluları gözetiminde içerisinde kırtasiye malzemeleri olan çantaları öğrencilere dağıttık. Allah kısmet ederse, bugün 500 öğrencimize kırtasiye malzemesi dağıtacağız. Bu kırtasiye malzemesi dağıtımında bize destek olan kurum, kuruluşlara ve hayır sahiplerine teşekkür ediyoruz.

Yardım yapılan okullardan El Afaf İlkokulu öğrencileri yardımlarla ilgili İLKHA muhabirine konuştu.

İlerde doktor olmak istediğini belirten Vera Muhammed Abdulaziz Cuma, “El Afaf İlkokulunda 4’üncü sınıfta okuyorum. Bizlere çanta dağıttılar. Buradaki bütün okullara dağıttılar. Bizlere çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtan İHH ve diğer kuruluşlara teşekkür ederiz. Burada yaklaşık iki yıldır okuyorum. İnşallah okulumu bitirdikten sonra doktor olmayı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Yardımlardan dolayı yardım ekibine teşekkür eden Ratib el Ubeyd, “Bizlere burada çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtan kuruluşlardan Allah razı olsun. Eğer onlar olmasaydı bizim hiçbir şeyimiz olmazdı. Yaklaşık üç aydır burada okula gidiyorum. Ve gelecekte öğretmen olmayı düşünüyorum. Elhamdülillah şu an da burada savaş yok.” diye konuştu.

“Burada savaşın bitmesi ile burası güvenli bir hale geldi”

Cafer Ahmed Abdullah ise savaşın bitmesiyle Resulayn’ın güvenli hale geldiğini ifade ederek, “Bizlere çanta ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı. Allah onlardan razı olsun ve korusun. Elhamdülillah burada savaşın bitmesi ile burası güvenli hale geldi. İHH kuruluşuna teşekkür ederim. Çünkü bizim okul ile ilgili ihtiyaçlarımızı giderdiler. Çanta, kitap ve okul malzemelerimizi onlar getirdi. Bu yüzden onlara çok teşekkür ederim. Yaklaşık 3 yıldır burada okula gidiyorum. Gelecekte öğretmen olmayı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.