Roboskili ailelere gaz bombalı saldırı!

34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski katliamının 1000`inci gününde anma için "Sınırları tanımıyoruz" sloganıyla katliamın yaşandığı 15 nolu sınır taşına giden Roboskili ailelere askerler gaz bombalarıyla saldırdı.

GÜNCEL 23.09.2014 18:28:40 1349 0
Roboskili ailelere gaz bombalı saldırı!
34 kişinin hayatını kaybettiği Roboski katliamının 1000'inci gününde anma için "Sınırları tanımıyoruz" sloganıyla katliamın yaşandığı 15 nolu sınır taşına giden Roboskili ailelere askerler gaz bombalarıyla saldırdı
Şırnak'ın Uludere ilçesinin Roboski köyünde, 28 Aralık 2011 tarihinde Federe Kürdistan Bölgesi sınırında TSK'ya ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 sivil yurttaşın aileleri, "Sınırları tanımıyoruz" sloganıyla katliamın yaşandığı 15 nolu sınır taşının bulunduğu mevkiye anma için yola çıkmıştı. Sabah erken saatlerde Roboski-Der önünde bir araya gelen Roboskili kadınların yaslarını siyah giysilere bürünerek gösterdikleri görülürken, Roboskili çocukların üzerlerinde ise katledilen yakınlarının fotoğraflarının yer aldığı baskılı tişörtler giymeleri dikkat çekmişti.
DBP ve İHD yöneticileri yanı sıra çok sayıda yurttaşın da katıldığı anma da açtıkları "Adalet yükün temelidir, katır sırtında taşınan cansız bedenler unutulmadı" yazılı pankartın arkasında ellerinde karanfillerle katliam bölgesine doğru yürüyüşe geçen Roboskililere askerler gaz bombalarıyla saldırdı.
Atılan çok sayıda gaz bombasından aileler etkilendi. Yoğun gaz bulutunun etkisinden kurtulmak için ilk anda etrafa yayılan aileler, kendilerine müdahalede bulunan askerlere karşı kendilerini taş atarak savundu.