Rojava sınırında 6 ayda 9 kişi öldürüldü

Ocak ayından 8 Haziran?a kadar olan süreçte, sınırda 8 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralandı. Son olarak bugün Ehmet Mihemed adlı Rojavalı yaşamını yitirdi.

YAŞAM 28.06.2014 17:11:01 1197 0
Rojava sınırında 6 ayda 9 kişi öldürüldü
Kilis’ten Rojava’ya geçmek isteyen Ehmed Mihemed (18) isimli Rojavalı bir genç, Türkiye askerlerinin açtığı ateş sonucu öldürüldü. Ehmet Mihemed’in yaşamını yitirmesiyle sınırda yaşamını yitirenlerin sayısı 9′a yükseldi.

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV)’in verilerine göre, Ocak ayından 8 Haziran’a buca escort olan süreçte, sınırda 8 kişi yaşamını yitirdi, 18 kişi de yaralandı.
 
Son olarak Ehmet Mihemed adlı gencin öldürülmesiyle sınırda yaşamını yitirenlerin sayısı 9′a yükseldi.

18 Mayıs’ta Rojava’dan Türkiye’ye geçmek isteyen 28 yaşındaki Saada Darwich, 6 ve 7 yaşlarındaki iki çocuğunun gözleri önünde öldürülmüştü.

Aynı gün yine sınırdan geçmek isteyen 14 yaşındaki çocuk açılan ateş sonucu şakağından yaralanmış ve iki gözünü kaybetmişti.
 
Yaşamını yitirenlerin isimleri şöyle: Fayat Arslan, Ahmet Mahmut Henan, Eladinê Qavaz, Mecid Meemo, Saada Darwich, Şuâ Hüseyin El Ubeyt, Mihemmed Reşit (13), Ehmet Mihemed (18) ve ismi öğrenilmeyen bir kişi.