Rusya'nın yeni LGBT yasalarından sonra hükümler verilmeye başlandı

STOCKHOLM-06.02.2024-HİBYA-Rusya'da geçen Kasım ayında yürürlüğe giren yeni katı LGBT yasasından sonra mahkemeler yasaya aykırı davranışlarda bulunan kişiler hakkında hüküm verneye başladı.

GÜNCEL 6.02.2024 09:54:26 69 0
Rusya

Bağımsız Rus haber sitesi Mediazona'nın bildirdiğine göre Anastasia Yershova geçen hafta küpeleri nedeniyle beş gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bunu Volgograd'da yaşayan Artyom P adlı bir kişinin, sosyal medyada gökkuşağı bayrağı resmi yayınladığı için 1000 ruble para cezasına çarptırılması takip etti.

Üçüncü bir karar Pazartesi günü açıklandı; Saratov kentinden fotoğrafçı Inna Mosina, Instagram'da çok sayıda gökkuşağı bayrağı fotoğrafı yayınladığı için 1.500 ruble para cezasına çarptırıldı.

Geçen yıl Kasım ayında Yüksek Mahkeme LGBTQ hareketinin aşırı olduğunu ilan etmişti.. Hükümetin bir davada "aşırılıkçı nitelikte belirtiler" gördüğünü ve LGBTQ hareketinin ülkede "sosyal ve dini uyumsuzluk" yaratmaya yönelik kışkırtma girişimleri olduğunu iddia etmesinin ardından, Yüksek Mahkeme"bu tür tüm faaliyetleri" yasaklamıştı.

Hibya Haber Ajansı