Sabır Etkinliğinde 3 Dilde Dua Okundu

Şanlıurfa merkez Eyyübiye Belediyesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen `Eyyüp Peygamber Sabır Günleri` etkinliğinde Türkiye`de yaşanan sıkıntıların sona ermesi için Türkçe, Arapça ve Kürtçe dua edildi, savcı Mehmet Selim Kiraz için mevlit okutuldu.

KÜLTÜR - SANAT 4.04.2015 15:26:33 2155 0
Sabır Etkinliğinde 3 Dilde Dua Okundu
Merkez ilçe Eyyübiye Belediyesi tarafından ilki düzenlenen 'Eyyüp Peygamber Sabır Günleri' etkinlikleri Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumla başladı. İki oturum şeklinde süren sempozyumda Hz. Eyyüp Peygamberin hayatından kesintiler ve örnekler anlatıldı. Buradaki sempozyumun ardından katılımcılar, Hz. Eyyüp Peygamber'in çile çektiğine inanılan mağaranın bulunduğu Hz. Eyyüp Peygamber Camisi'ni ziyaret etti.

Aralarında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş'un da bulunduğu katılımcılar hep birlikte Türkçe, Arapça ve Kürtçe sabır duası okuyup, Şanlıurfa ve Türkiye'de yaşanan felaketlerin son bulunmasını istedi. Yapılan duanın ardından İstanbul'da öldürülen savcı Mehmet Selim Kiraz için mevlit okutuldu.
Eyyübiye Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Ekinci, ilk kez düzenledikleri etkinliği geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.