SAĞLAM: CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİNİN KOŞULLARI MAĞDUR EDİYOR

HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Sağlam, Ceylanpınar Devlet Hastanesinin fiziki koşulları ve doktor eksikliği nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekerek, yetkilileri harekete çağırdı.

YEREL 27.12.2019 10:58:00 2025 0
SAĞLAM: CEYLANPINAR DEVLET HASTANESİNİN KOŞULLARI MAĞDUR EDİYOR

Suriyeli muhacirlerle ilçe nüfusunun 100 bini geçtiğini belirten HÜDA PAR Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Sağlam, başka sağlık olmak üzere ilçede birçok sorunun olduğuna dikkat çekti.

Mevcut devlet hastanesinin fiziki koşulları ve doktor eksikliği nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirten Sağlam, halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için sorumluluk sahibi idari yetkililere veya mercilere hatırlatmada bulunduklarını söyledi.

Sağlam, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İlçemize ait Devlet Hastanesinin fiziki koşullarının malum durumu ve uzman doktor eksikliği sebebiyle ciddi sağlık sorunları yaşanmaktadır. Suriyeli sığınmacılar ile birlikte 100 bini aşan bir nüfusumuz olmasına rağmen halen bazı bölümlerde doktor olmaması ilçemizin sağlık sorunlarını katlamaktadır.”

Ceylanpınar Devlet Hastanesinin mevcut kadrosunu paylaşan Sağlam, “Hali hazırda Ceylanpınar Devlet Hastanesinde 3 dahiliye, 2 diş, 2 ortopedi, bir kalp, bir göz, bir kadın doğum, bir genel cerrahi, bir ÜROLOJİ doktoru bulunmaktadır ancak Cildiye, Nöroloji, Radyoloji, Göğüs ve Kulak Burun Boğaz Doktorları bulunmamaktadır.” dedi. 

“HÜDA PAR olarak yetkililere sesleniyoruz.” diyen Sağlam, daha sonra şunları kaydetti: 

“Ceylanpınar’da yaşanan sağlık sorunlarına lütfen elinizi uzatın! Halkın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için sorumluluk sahibi idari yetkililere veya mercilere hatırlatmada bulunuyoruz, lütfen sorumluluğunuzu ve görevinizi unutmayın. Unutmayın ki bulunduğunuz mevki ve makamlar halka hizmet etmek içindir. Eğer Ceylanpınar halkımız doktor bulamadığı için türlü sıkıntılar ile başka il ve ilçelere hastanelere gidiyorsa bunun sorumluları hiç şüphe yok ki görevini ve yetkilerini yerine getirmeyen gerek siyasi gerek idareci kişilerdir. Muhakkak ki uğraşıp ilgilenen istisnai kişi ve yetkililer de vardır ancak biz tekrar tekrar hatırlatmak ve ivedilikle bu önemli sorunun çözülmesini Ceylanpınarlı hemşehrilerimiz adına talep ediyoruz.”