Sakal-ı Şerif Ceylanpınar?da

Ceylanpınar`da Kutlu Doğum haftası kapsamında Evrenpaşa Mahallesi?nde düzenlenen etkinliğe yüzlerce kişi katıldı. Duaların edildiği etkinlikte, yüzlerce kişi okunan ilahileri dinleyip eşlik etti.

YEREL 21.04.2014 08:28:26 1638 0
Sakal-ı Şerif Ceylanpınar?da
Gerçekleştirilen etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid-i Şerif ile devam eden etkinlikte, Ceylanpınar İlahi grubun seslendirdiği birbirinden güzel ilahilerle duygu dolu anlar yaşandı. Etkinlikte, yapılan konuşmalarda Allah’ın birliğine yönelik mesajlar verilirken, peygambersiz bir hayatın zorluğuna dikkat çekildi. 

Evrenpaşa Mahallesi sakinleri tarafından düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliğine Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Ceylanpınar Müftüsü Nurullah Karataş'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden müftüler ve din adamları katıldı.

Ceylanpınar İlçe Müftüsü Nurullah Karakaş''Kutlu Doğum programlarının bugün yüz binlere ulaştığı şu günlerde Peygamber efendimizin sevgisi etrafında bizleri buluşturan yüce Allah'a hamdolsun. Bir zamanlar siyasi görüşlerin, biyolojilerin ve spor faaliyetlerin toplanması için binlerce insan için yapılan arenaları, artık Peygamber sevgisi için doldurabiliyoruz''dedi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla ''Hepimizin aydınlanmaya ihtiyacı vardır, dinimize sarılmamız dinimizi gerçek bir şekilde yaşamamız gerekmektedir. Sadece kimlikte Müslüman olmamak, icraat'ta da Müslüman olmak lazım''dedi.

Kutlu Doğum Etkinliklerinin ardından Sakalı Şerif ziyaretleri gerçekleşirken, zaman zaman izdihamlar yaşandı. İzdihamların yaşandığı Sakalı Şerif’e binlerce kişi ziyaretlerde bulundu. Sakalı şerif ziyaretlerinin ardındın'dan mevlit  okunup, mevlit yemeği verildi.