Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Bugün 4 Meslektaşları için Kontak Kapatıyorlar

GÜNCEL 1.02.2016 09:16:26 1273 0
Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği Bugün 4 Meslektaşları için Kontak Kapatıyorlar
Şanlıurfa Aile Hekimi derneğinden Yapılan Yazılı Açıklamada:
Nöbet uygulamasını protesto eden Mersinde görev yapan 4 aile hekiminin sözleşmesi feshedildi. Şanlıurfa Aile Hekimi Derneği olarak sözleşmesi feshedilen meslektaşlarımızı için 01.02.2016 günü saat 12.30’da iş bırakıp Mersine gidiyoruz.
“Aile Hekimliği Bugün Mersin’de yarın tüm Türkiye’de sona eriyor. Bizler yıllardır uyarıyoruz. Birinci basamak sağlık sisteminde popülist politikalar halkımızın sağlığını korumaz. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları, öncelikle halkımızın sağlıklı kalması için hizmet veren, koruyucu sağlık hizmetini esas alan, sağlıklı bireylerden oluşan bir toplumun temelini atmak adına önemli pay sahibi olan sağlık çalışanlarıdır.
2015 yılında hayata geçirilen, toplumun talebi olmaksızın ortaya atılan, aile hekimliği doğasına tamamen aykırı nöbet uygulaması sistemi kilitlenmiş ve çalışanların tükenmişliğine alsancak escort olmuştur. Nöbet ceza puanları adeta bir balyoz gibi sağlık çalışanlarının başına inmiş, mesleğini laikiyle yerine getiren aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları sistemden ihraç edilmiştir.
01.02.2016 günü saat 12.30’da yurdumuzun dört bir yanından destek için bizler Mersin’de arkadaşlarımızın yanında olacağız. Angarya nöbete gitmeyerek, dayatılmalara boyun eğmeyerek ülkemizde dik duruşun sembolü olan Şanlıurfa Aile Hekimleri ve aile sağlığı çalışanları Mersin’in yanındadır. Sözleşme fesihleri ile canımız çok yanmıştır.
Artık söz bitmiştir.
Bu çetin kış gününde bizler dayanışma ile omuz omuza vererek bir olan yüklerimiz ile ısınacağız. Ve halkımızın kaliteli sağlık hizmeti alması için bundan sonra da yorulmadan çalışmaya, mesleğimizin gerektirdiği gibi onurla ve gururla çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere güvenen halkımızın bundan şüphesi olmasın. Ancak tüm bu haksızlığa karşı halkımızın desteğini alma adına 01.02.2016 günü kontak kapatıyoruz. Mersin’de 4 arkadaşımızı destek için iş bırakıyoruz. Yarın bizimle vedalaşmak zorunda kalabilirsiniz. Ne olursa olsun Şanlıurfa ilinde çalışan Aile hekimleri olarak bizler inandığımız değerlerden taviz vermeyecek ve angaryalara boyun eğmeyeceğiz.
Önce cumartesi nöbeti sonra pazar ve 7 gün 24 saat çalışmamızı isteyen Bakanımız bizlerinde aileleri, evlatları olduğunu unutmuştur. Çalışma barışını bozan, dinlenme hakkını ihlal eden, Ülkemizin taraf olduğu Uluslar arası sözleşmelere aykırı çalışma koşulları kabul edilemez”
Uzm Dr. Hüseyin Güntürkün - Şanlıurfa Aile Hekimi Dernek Başkanı