Şanlıurfa Çiftçisi: Bıçak Kemiğe Dayandı

Şanlıurfa?da bu yıl yeni uygulamaya geçen DEDAŞ sulama mevsiminin başladığı bu günlerde Urfa çiftçisiyle karşı karşıya kaldı.

GÜNCEL 20.04.2016 09:10:55 1349 0
Şanlıurfa Çiftçisi: Bıçak Kemiğe Dayandı

Bugün Şanlıurfa’nın Viranşehir bölgesinin elektriğini kesen DEDAŞ, kuyulara sayaç bağlamak istiyor. Geçtiğimiz yıllarda dönüm başına ödeme alan DEDAŞ bu yıl zarar ediyor gerekçesiyle Sayaç bağlanması Viranşehir bölgesinin tanınmış çiftçilerinden Turan Alişiroğlu, DEDAŞ’ın bölgedeki abonelerinden çok yüksek fiyatla fatura aldıklarını dile getirerek “Ben İstanbul’da yaşıyorum, arada sırada Şanlıurfa’ya geliyorum. İstanbul’da 24 saat evimizde elektrik kullanıyoruz, Şanlıurfa’da daha az elektrik kullanmamıza rağmen daha fazla elektrik faturası ödüyoruz. Bugüne buca escort sessiz kalan DEDAŞ tam ürün toplayacağımız zaman gelip sayaç bağlıyor. Bunu Eylül Ekim ayında söylemesi lazımdı. Tebligat göndermesi gerekirdi. Ona göre çiftçi yolunu çizerdi. Belki hiç ekmezdi. Şimdi Urfa çiftçisi ekini ekmiş gelip şimdi saat bağlayacağız diyorlar. Diyor vay efendim uydudan sayaçları takip edeceğiz.” şeklinde konuştu.
DEDAŞ YAŞTAN KURUYU BİR YANDIRIYOR
Turan Alişiroğlu, Ziraat odalarına da sitem ederek, “Çiftçinin sorunlarını kime nereye ilettiler? Şimdi Urfa çiftçisi yapayalnız. DEDAŞ borcunu ödeyeninde ödemeyeninde elektriğini kesiyor. Borçlu borçsuz kimseyi ayırmıyor. Şimdi ben DEDAŞ’a gittim. Dedim ki benim 50 kuyum var bana saat bağlayın elektriğimi verecek misiniz? Hayır bölgede 300 kuyu var hepsi sayaç takarsa elektriği veririz. Ne yapalım, komşumuz tarlayı ekmiyorsa, ben ekiyorsam ben sayaç taksam bile komşum takmadığı için elektrik verilmiyor. Bu hak mıdır? Adalet midir?” diyerek sitem etti.
FAKİR ÇİFTÇİ TERÖRÜ HORTLAR
Bölgede terör olmasına rağmen Şanlıurfa’nın teröre geçit vermediğini dile getiren Alişiroğlu, “Bölgenin fakir çiftçisi daha da fakirleşirse ideolojik terörden farklı birde açlık terörü hortlar. İnsanların ekmeğiyle oynamayın.” dedi.