Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Değişti

Hakimler Savcılar Kurulunun (HSK) Yaz Kararnamesiyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Uğurhan Kuş?un yerine Burdur Başsavcısı Sadi Doğan Atandı.

GÜNCEL 4.07.2017 10:47:52 1867 0
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Değişti
Hakimler Savcılar Kurulunun(HSK) Yaz Kararnamesiyle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.
Uğurhan Kuş’un yerine Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan Atandı. HSK'nın yaz kararnamesi ile 780 hakim ve savcının yeri değişti. Bu değişikle Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş’un da yeri değişerek Bursa Cumhuriyet Başsavcısı oldu.
ŞANLIURFA’DA GİDEN HAKİMLER VE ŞANLIURFA’YA GELEN HAKİMLER
HSK'nın yaz kararnamesi ile Şanlıurfa Ağır Ceza Mahkeme Başkanı Adem Aygün’ün tayini ise İstanbul Ağır Ceza Mahkeme Başkanlığına çıktı.
Şanlıurfa Hakimi Aysel Bambul, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi üyeliğine atanırken  Şanlıurfa’ya  da İstanbul Hakimlerinden Hacı İbrahim Gözükara, Gülseren Demirtaş ile Çay Hakimi Mehmet Eryiğit atandı.
Bu arada Şanlıurfa’nın ilçelerinde ise Siverek ile Viranşehir’de de ğişiklikler oldu. Viranşehir Hakimi Şeyda Alegöz, Denizli Hakimliğine atandı. Viranşehir Hâkimi Hatice İnanç’ın tayini de İnegöl Hakimliğine çıktı.
SAVCILARDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
Savcı atamasıyla da Antalya Cumhuriyet Savcılığından Muhlis Yalçın Şanlıurfa’ya atandı. Yargıtay Tekkik Hâkimi Mehmet Ali Köroğlu da Siverek Cumhuriyet Savcılığına atandı. Hatay Dörtyol Cumhuriyet Savcısı Cahit Coşkun ise Şanlıurfa Cumhuriyet Savcılığına atandı.
VİRANŞEHİR İLE SİVEREK CUMHURİYET BAŞSAVCILARI DA DEĞİŞTİ
Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısı ve Siverek Cumhuriyet Başsavcısının da yeri değişti. Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil’in tayini Kozan Cumhuriyet Başsavcılığına çıkarken Viranşehir Cumhuriyet Başsavcısının tayini İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığına çıktı. Siverek Cumhuriyet Başsavcısının yerine Düzce Cumhuriyet Savcısı Ali Kemal Karataş atandı.