Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği ??Medya özgürdür ama izin istemeli??

Önceki hafta haber yapmak için gittikleri Ceylanpınar Devlet Hastanesi?nde Başhekim Selim Topçu? nun talimatı üzerine özel güvenlik görevlileri tarafından engellenen Ceylanpınarlı gazeteciler yaptıkları ortak açıklamada Valiliğe ve Kaymakamlığa seslenerek

SAĞLIK 8.06.2013 16:43:46 2124 0
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği ??Medya özgürdür ama izin istemeli??
      Gazetecilerin iddiaları üzerine bir açıklama yapan Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turhan Sulhan ‘’ Basın kesinlikle özgür olmalı ama görüntü veya röportaj alırken mutlaka Başhekimlikten izin alınmalıdır ’’ diye konuştu. Oysa ki Ceylanpınar’da görev yapan basın emekçileri, başhekimden görüntü alınması konusunda izin istemiş, fakat Başhekim Topçu, keyfi uygulama yaparak izin vermemişti.
     Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği, yayınladığı basın açıklamasında; Ceylanpınar ilçemizin basın kuruluşları tarafından ‘‘ Başhekim Basını engellemeye devam ediyor ’’ başlıklı basın açıklaması yapılmıştır. İleri ülkelerin niteliklerinden olan açıklık, şeffaflık, saydamlık basın ve basın özgürlüğü olmadan mümkün olamaz. Çünkü basın özgürlüğü kavramının arkasında yatan temel gerekçe, özgür bilgi dolaşımının gerçekleştirilmesi suretiyle bireylerin ve kamuoyunun bilgilenme hakkının yerine getirilebilmesidir. Daha açık söylemek gerekirse medya, gizli ama son derece etkili denetleme mekanizması olma görevini üstlenmektedir
     Basının görevinin engellenmesi şeklinde bir uygulama olmayacağı ve bunlara müsaade edilmeyeceği, Hastanelerden her türlü haber, görüntü, röportaj vb. Basın çalışmaları yürütüleceği zaman ilgili hastane Başhekiminden mutlaka izin alınması gerekmektedir.
      Yasal olarak hastane idaresi ve çalışanları kamu görevlisi olup görevleriyle ilgili yasal mevzuata uymak ve uygulamak zorundadır. Keyfi uygulamaların olamayacağı, yapılan her türlü çalışmada yetkililerin bilgilendirilmeleri kaydıyla yasal izinleri çerçevesinde çalışmalarını yapabilecekleri bilinmelidir. Kamuoyuna duyurulur.