ŞANLIURFA YEŞİLAY?LA DUMANSIZ GÜNLE GÖZÜNÜ AÇTI

Yeşilay Şanlıurfa şubesi 31 Mayıs dünya tütünsüz gününde bir gün değil her gün dumansız olması konusunda halkı bilgilendirdi.

SAĞLIK 30.05.2015 16:12:57 1593 0
ŞANLIURFA YEŞİLAY?LA DUMANSIZ GÜNLE GÖZÜNÜ AÇTI
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa şubesi 31 Mayıs dünya tütünsüz günü dolayısıyla divan yolundaki şube merkezlerinin önünde sabahın erken saatlerinde stant açarak gün boyunca vatandaşları tütünsüz ve dumansız bir yaşam için broşürlerle halkı bilgilendirdi. Oldukça ilgi gören çalışma halkın takdirini kazandı. Çocuklara, gençlere ve yaşlılara Yeşilay rozetini takan ve bileklik,balon,şapka dağıtan Yeşilay şubesi yöneticileri böylelikle her kesimin ilgisini uyandırabildi. Konuyla ilgili basına ve halka açıklama yapan şube başkanı Muharrem Çelik 31 Mayıs dünya sağlık örgütü tarafından bugün 24 saat boyunca tüm dünyada insanları tütün ürünleri kullanmama günü olarak ilan ettiğini söyledi ve şöyle devam etti ‘Bizde diyoruz ki bütün bağımlılıkların anası tütündür. Dolayısıyla anneler ve babalar çocuklarının yanında sigara kullanıyorlarsa çocuklarının da başta sigara ve diğer illetlere bulaşması kaçınılmazdır. Bir gün değil her gün dumansız ve tütünsüz bir yaşamı seçmemiz bizim ve çevremizin sağlığı açısından önemlidir ‘ dedi.
Program boyunca ilgi gösteren vatandaşlar sigara bırakma konusunda Yeşilay’dan bilgi aldılar ve bu duyarlılığından dolayı Yeşilay’a teşekkür ettiler.