Şanlıurfa Barosundan Fılistin için harekete geçme çağrısı

.

18.10.2023 11:09:00 875 0
Şanlıurfa Barosundan Fılistin için harekete geçme çağrısı

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi yayınladığı mesajla, İsrail’in Gazze’de bir hastaneye düzenlediği ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “İsrail, Gazze Şeridi'ndeki El-Mamedani Hastanesi'ni vurması sonucu en az 500 kişinin yaşamının yitirmesi uluslararası hukuktaki karşılığı açıkça bir  savaş  suçudur. Bu saldırılar hiçbir şekilde insanlığa ve vicdana sığmadığı gibi şiddetle kınıyoruz. Roma Statüsü'nün 8. maddesi kapsamında insanlığa karşı suç olan bu eylemin sorumlulukları ivedilikle cezalandırılmalıdır.

İsrail'in işlediği bu suçlar fılistin'de savaşın  daha da derinleşmesine ve bölgede tehlikeli bir tırmanmaya yol açmaktadır. İsrail, bu eylem ve saldırılarına derhal son vermediği takdirde, bölgede daha büyük ve ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalınması kaçınılmaz olacaktır. İsrail'in işlediği insanlık suçlarında sorumlu kişilerin hesap vermesi ve bu suçların tekrarımın önlenmesi  için uluslararası kuruluşları acilen harekete geçme çağrısında bulunuyoruz. Hayatını kaybedenlerin aileleri ve Gazze halkı başta olmak üzere tüm Filistin halkına başsağlığı diliyor ve saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz.” ifadelerini kullandı.