Şanlıurfa Vali Salih Ayhan Devletimiz var olsun diyerek paylaştı: 420 kişiye dağıtıldı

.

YEREL 5.05.2023 10:06:00 664 0
Şanlıurfa Vali Salih Ayhan Devletimiz var olsun diyerek paylaştı: 420 kişiye dağıtıldı

Şanlıurfa’da Tip-1 diyabet hastası olan çocukları her gün parmak delerek yaptığı glikoz ölçümü, artık parmak delmeden yapılacak.

Vali ayhan, vatandaşların sensörlü glikoz ölçüm cihazı talebine kayıtsız kalmadı. Tip-1 diyabet hastası vatandaşların talebi üzerine il genelinde bir çalışma başlatan şanlıurfa valisi ayhan, Kaymakamlıklar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl sağlıkMüdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları iş birliğiyle Şanlıurfa ili genelinde tespit edilen Tip-1 diyabet hastası 420 kişiye sensörlü glikoz ölçüm cihazı hediye etti.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen kan şekeri ölçüm cihazı teslim programına, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan,  halilye Kaymakamı Serap Çetin, ve Tip-1 diyabet hastası çocuklar ve aileleri katıldı.

MİNİK PARMAKLAR ARTIK İĞNEYLE ACIMAYACAK

Programda bir konuşma yapan Vali Salih Ayhan, devletin şefkatini ve merhametini en ücradaki çocuklara ve yöre insanına göstermeye gayret ettiklerini söyleyerek şu ifadelere yerverdi; Elinize değil yüreğinize dokunuyoruz.” Şanlıurfa’daki diyabetli 420 evladımıza sensörlü glikoz ölçüm cihazlarını teslim etmenin sevincini yaşıyoruz. Minik parmaklar artık iğneyle acımayacak! Benim için özel olan bu projede emeği geçenlere teşekkürler. Devletimiz var olsun.’’ dedi.