ŞANLIURFA ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULU TARAFINDAN 2022 YILI İŞÇİ ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

.

YEREL 1.03.2022 14:59:00 553 0
ŞANLIURFA ZİRAAT ODALARI İL KOORDİNASYON KURULU TARAFINDAN 2022 YILI İŞÇİ ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar Başkanlığında Şanlıurfa Ziraat Odası’nda toplantı gerçekleştirildi. İlçe başkanlarının katılım sağladığı toplantı ileŞanlıurfa il sınırları içinde 2022 yılı işçi ücretleri belirlendi.Alınan karara göre işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretin bürüt miktarı üzerinden hesaplanarak aracı ve elçilik ücreti dahil170 TL olarak açıkladı.
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Delil, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Ceylanpınar Ziraat Odası Başkanı Sinan Keskin, Hilvan Ziraat Odası Başkanı Hikmet İpar, Viranşehir Ziraat Odası Başkanı Bahri Ekinci, Harran Ziraat Odası Başkanı  Mahmut Özyavuz, Suruç Ziraat Odası Başkanı Ayhan Kılıç, Birecik Ziraat Odası Başkanı Hasan Gören, Bozova Ziraat Odası Başkanı Fuat Almasve Siverek Ziraat Odası Meclis Başkanı Adnan Polatoğlu hazır bulundu.

EYYÜPOĞLU: TÜM KOŞULLARI GÖZ ÖNÜNDE TUTUK
Yapılan toplantı sonucunda açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Çiftçilerimize, işçilerimize ve tarım sektörde emek veren herkese hayırlı bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ile yaptığımız toplantı neticesinde 2022 yılı işçi ücretlerini belirledik. Aracı ve elçilik ücreti dahil170 TL olarak karara vardık. Bu fiyatları belirlerken öncelikle asgari ücretin artışını, enflasyon verilerini, işvereni ve zorlu şartlarda çalışan işçilerin emeklerini göz önünde bulundurduk.Tarım camiasına ve işçilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dedi.
BAŞKAN EYYÜPOĞLU: İŞVEREN İŞÇİLERE SAHİP ÇIKSIN
İşveren ve işçilerde seslenen Başkan Ahmet Eyyüpoğlu, işverenlerimiz işçilere sahip çıksınlar. Emek veren işçilerimizi mağdur etmesinler. İşçilerimizde işlerini layıkıyla yerine getirmelerini rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; çiftçilerimize, işverenlerimize, işçilerimize ve tarım sektörüne emek veren herkese hayırlı, kazançlı ve bereketli bir yıl diliyorum. İfadelerini kullandı.