Şanlıurfa’da "Gülbaharlar” organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa merkezli, Mersin, Ardahan ve İstanbul olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-48” operasyonlarında örgütün elebaşı Celal Gülbahar’ın da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 16 şüphelinin y

GÜNCEL 26.02.2024 08:44:14 66 0
Şanlıurfa’da

Bakan Yerlikaya, Şanlıurfa’da "Gülbaharlar” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.

Yerlikaya, Şanlıurfa merkezli, Mersin, Ardahan ve İstanbul olmak üzere 4 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-48” operasyonlarında örgütün elebaşı Celal Gülbahar’ın da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 16 şüphelinin yakalandığını belirtti.

Şehir eşkıyalarına nefes aldırılmayacağının altını çizen Bakan Yerlikaya, "Milletimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini tek tek çökertip kafese koyacağız." dedi.
 
Yerlikaya operasyonlar hakkında şu bilgileri verdi:

"Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu 4 ilde Kafes-48 operasyonları düzenlendi. "Gülbaharlar" olarak bilinen Organize Suç Örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle, nitelikli yağma, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi."

Ayrıca operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre; 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ile çok sayıda fişek, çek ve senete el konulduğunu ifade eden Bakan Yerlikaya, "Operasyonlar devam ediyor. Operasyonları düzenleyen Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizlerle." açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı