Şanlıurfa'da mesleki eğitimde yeni bir dönem başlıyor

ŞANLIURFA - 06.03.2024 - HİBYA - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu ile Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 30 ilde uygulanacak Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi ile ilgili Şanlıurfa'da sektör temsilcileri ile bir ara

GÜNCEL 6.03.2024 13:22:16 53 0
Şanlıurfa

Şanlıurfa’nın da aralarında bulunduğu 30 ilde başlatılan Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi (SEUP) kapsamında sektörlerin fikirlerinin ele alındığı Mesleki Eğitimde Sektörel İş Birliği Toplantısı gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluş temsilcileri ve iş dünyasının yoğun katılım sağladığı toplantıda mesleki eğitimin önemine dikkat çeken Vali Şıldak, yaptığı konuşmasında gençlere kaliteli ve erişilebilir mesleki eğitim sağlanmasının önemine değindi.

Donanımlı bir eğitim modeli hayata kazandırılıyor

Vali Şıldak özellikle her ilin ihtiyacı doğrultusunda farklı mesleki eğitimlerin uygulanacağının verimli sonuçlar vereceğine inandıklarını belirterek "Böylesine önemli bir buluşmada sivil toplum kuruluşlarımızın, sektör temsilcilerimizin ve eğitim dünyasının aynı çatı altında bir araya gelmesini görmek mutluluk verici. Konumuz mesleki eğitim olunca buradaki bütün katılımcıların dikkat kesilmemesi mümkün değil. Uzun süredir ülkemizde gündemde olan çok önemli bir çalışma alanının sahada uygulamasına geçiyoruz. Toplumun ihtiyacı olan ve bir türlü karar veremediğimiz sorunu tam olarak tanımlayıp çözümleyemediğimiz bir alanla karşı karşıyayız ve somut adımları atıyoruz." dedi.

Daha sonra Şanlıurfa ile birlikte 30 ilde uygulanacak eğitim çalışmasının ayrıntılarına değinen Milli Eğitim Bakan Yardımcı Kemal Şamlıoğlu ise "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında bir de Türkiye Yüzyılı misyonuyla bir hedef belirledi. İşte bugün burada Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi, yüzyıl hedeflerimizden birini oluşturuyor. Eğer bir ülkede nitelikli iş gücü anlamında kalkınmadan bahsediyorsak özellikle eğitim alanında mesleki eğitim olarak ne yaptığınız çok önemlidir."  diye konuştu.

 

Hibya Haber Ajansı