Şanlıurfa’daki Çare Derneği Şubesi, Suriye’nin Barış Pınarı Bölgesinde 400 aileye gıda, un ve kahvaltılık yardımı yaptı.

..

YEREL 1.03.2021 15:11:00 1473 0
Şanlıurfa’daki Çare Derneği Şubesi, Suriye’nin Barış Pınarı Bölgesinde 400 aileye gıda, un ve kahvaltılık yardımı yaptı.

Türkiye’nin bir çok ilinden hayırsever insanların yaptıkları katkılarla Şanlıurfa’nın Suriye sınırına sıfır noktasındaki Barış Pınarı Bölgesindeki Rasulayyn  Telabyad’da dağıtılan yardımlar Suriyelilerin yüzünü güldürdü.

AFAD ve  TSK koridorlarından desteklerle dağıtılan yardımlar içersinde 10 ton un, 400 aileye kumanya olarak salça,yağ,pirinç,bulgur,zeytin,reçel,çikolata,tereyağı,mercimek dağıtan Çare Derneği, 800 kilo reçel,800 litre Ayçiçek yağı  her aileye birer kilo zeytin, bulgur, pirinç,zeytin, tereyağı bulunuyor.

Çare Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Hüseyin Cihangir, “Dağıtımlar esnasında Suriyeliler bize; ‘Sizde olan bize ait olan şeyleri getirin’ dedi. İlk etapta anlamadık. Sonra sizde olan insanlık, Müslümanlık, Kisesiz, yetim hakkı olarak yorumladık. Bu şuarla yardımlarımızı Suriyelilere ulaştırıyoruz. Barış Pınarı Bölgesinde huzurun tesis edilmesinde devletimize orada görevli Mehmetçiklerimize teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

ceylanpınar gazetesi