SEA LIFE Dünya Su Günü’nde okyanusların korunmasına çağrı yapıyor

Dünyanın en büyük akvaryum zinciri SEA LIFE, Dünya Su Günü'nde önemli ölçüde canlı çeşitliliği azalan ve her geçen gün daha fazla çevre kirliliğine maruz bırakılan okyanusların gelecek nesiller için sürdürülebilirliğine yönelik çabalarını görünür kılmaya

GÜNCEL 22.03.2024 09:53:54 60 0
SEA LIFE Dünya Su Günü’nde okyanusların  korunmasına çağrı yapıyor

Dünyanın en büyük akvaryum zinciri SEA LIFE, Dünya Su Günü'nde önemli ölçüde canlı çeşitliliği azalan ve her geçen gün daha fazla çevre kirliliğine maruz bırakılan okyanusların gelecek nesiller için sürdürülebilirliğine yönelik çabalarını görünür kılmaya devam ediyor.

Dünyadaki oksijenin büyük bir kısmını üreten ve ekosistemler için kritik bir rol oynayan okyanusların korunması her geçen gün daha önemli hale geliyor. Merlin Entertainments bünyesinde yer alan SEA LIFE, suyun sadece içilebilir kaynaklarla sınırlı olmayıp, dünyamızın yaşam kaynağı olan okyanusların korunmasına yönelik farkındalık yaratmak için 22 Mart Dünya Su Günü’nde de çalışmalarına devam ediyor. Deniz kirliliği, aşırı avlanma, iklim değişikliği ve deniz ekosistemlerinin tahrip edilmesi gibi suyun sürdürülebilirliğini ciddi tehdit eden faktörlerin en aza inmesi için SEA LIFE koruma ekibi yeni projeler geliştiriyor.

Büyük plaj temizleme etkinliği yapıyor

Bakımları altında 160.000’den fazla deniz canlısı ve her biriyle ilgilenecek tutkulu deniz uzmanlarından oluşan ekipleri ile SEA LIFE, suyun sürdürülebilirliğinin devamı ve okyanusların korunması için Dünya Su Günü’ne dikkat çekip, çevreye duyarlı insanları harekete geçiriyor. SEA LIFE koruma ekibi okyanusların plastikten arındırılmasına yardımcı olmak, deniz ve sahil bantlarına sahip çıkmak için dünyanın en büyük ve 24 saat boyunca devam eden plaj temizliği etkinliğini düzenliyor. Bu etkinlik sayesinde, doğal yaşam kaynağımız olan su korunuyor, çevre bilinci gelişiyor ve toplumsal farkındalık artıyor.

Suyun korumasının, aynı zamanda deniz canlılarının da korunması demek olduğuna değinen ekip, uzman yardıma ihtiyaç duyan yaralı gri fok yavrularını unutmayıp, her yıl yaklaşık 70 fok yavrusuna dinlenip, iyileşebilecekleri güvenli alanlar sağlıyor.

Ekip suyun sürdürülebilirliğinin artması ve gelecek nesillerin korunması için yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesi ve fosil yakıt kullanımının azaltılması gibi çeşitli önlemlere dikkat çekmesinin yanı sıra evde de su ve okyanusların korunabileceğine vurgu yapıyor. Evde okyanusları korumak için geri dönüşüme önem vermek, sürdürülebilir balık yemi kullanmak, toplu taşımayı tercih etmek, kullanılmayan ışıkları kapatmak ve az ambalajlı ürünleri tercih etmek gibi adımlar, bu çabanın birkaç örneğini oluşturuyor.

Detaylı bilgi için:

https://www.visitsealife.com/istanbul/

 

Hibya Haber Ajansı