Şehit Fethi Sekin ve Musa Can, İzmir’de anıldı

Şehit polis memuru Fethi Sekin ile adliye mübaşiri Musa Can İzmir Adliyesi’nde anıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, törenin ardından şehit polis memuru Sekin ile mübaşir Can için 4 bin kişilik lokma dağıttı.

YAŞAM 5.01.2024 15:32:33 83 0
Şehit Fethi Sekin ve Musa Can, İzmir’de anıldı

Bayraklı Adliyesi içinde düzenlen törene Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, Şehit Fethi Sekin’in eşi Rabia Sekin ve kızı Dila Sekin, Musa Can’ın eşi Mecburiye Can ve kızı Emine Can, adliye personeli ve avukatlar katıldı.

Anma töreninde Fethi Sekin ve Musa Can için hazırlanan “dün-bugün-yarın-sonsuza kadar” belgeselinin ardından Fethi Sekin’in video görüntüleri izlendi.

“Terörle mücadelemiz kesintisiz sürecek”

Şehit polis memuru Fethi Sekin’in kendi canını bir an bile düşünmeden büyük bir eylemi önlendiğini ifade eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Onlar en yüksek mertebeye ulaştılar, inşallah onların emanetlerine sahip çıkacağız. Fethi Sekin, trafik polisi olarak adliyenin önünde görev yaparken, bombalı eylem girişimi olmasın diye teröristleri etkisiz hale getirmek için şehit oldu. Trafik polisi olduğu halde, terörle mücadele kapsamında böyle bir çalışma olmamasına rağmen, hemen silahına saldırdı. Mübaşirimiz Musa Can ise hain kurşunlara maruz kalarak şehit oldu. Terörle mücadelemiz kesintisiz sürecek.” şeklinde konuştu.

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur ve İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel de konuşmalarında kahraman şehitleri ve gazileri rahmetle andı.

Hibya Haber Ajansı