Sektör uzmanları Freedom of Mobility Forum’da ulaşımın geleceğini tartışacak

Freedom of Mobility Forum, sektör uzmanlarını bir araya getirecek. Forumda, gezegenin önümüzdeki yıllarda 8 milyar insanın ulaşım ihtiyaçlarını nasıl karşılayacağı masaya yatırılacak.

GÜNCEL 15.03.2024 14:16:13 49 0
Sektör uzmanları Freedom of Mobility Forum’da ulaşımın geleceğini tartışacak

Stellantis tarafından kurulan ve tarafsız bir üçüncü parti tarafından yönetilen Freedom of Mobility Forum’da, ikinci yıllık sanal müzakere için geri sayım başladı.

3 Nisan Çarşamba günü düzenlenecek sanal müzakere, “Gezegenimiz 8 milyar insanın ulaşım ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak?” başlığı altında gerçekleştirilecek. Farklı ve tartışmalı görüşleri bir araya getirecek olan müzarekede, gezegenin teknoloji, iş ve yaşam tarzı bakış açısıyla ulaşım özgürlüğünü nasıl yeniden şekillendirileceği ele alınacak.

Küresel, 360 derecelik bir yaklaşım; gerçeğe dayalı iç görü; kamuoyu için açıklık ve şeffaflık; dürüst, saygılı ve işbirlikçi bir katılım olmak üzere 4 ana prensip üzerine kurulan Freedom of Mobility Forum’da izleyiciler, Danışma Kurulu tarafından seçilen uluslararası uzman panel üyelerinin farklı bakış açılarını dinleme fırsatına sahip olacak.

Uluslararası sektör uzmanları, düzenlenecek panellerde “İşletme, Topluluk, Teknoloji ve Yapay Zeka, Çevre, Ekonomi” bakış açılarıyla ulaşımın geleceğini masaya yatıracak.

“İşletme” bakış açısıyla bir sunum gerçekleştirecek olan Stellantis CEO’su ve Freedom of Mobility Forum Danışma Kurulu Eş Başkanı Carlos Tavares, “Dünya ısınıyor ve çocuklarımızdan onu ödünç alıyoruz. Şimdi statüko zamanı değil. Gelecek nesillerin iklim değişikliğini önlemek ile ulaşım özgürlüğü arasında seçim yapmasını istemiyorum! Ulaşım sağlayıcılarının bu oyunun kurallarını değiştirmesi gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Soru-cevap oturumu da gerçekleştirilecek

Küresel bir danışmanlık firması olan Wavestone’un ortağı Cecilia R. Edwards, panelistler ve üç üniversitenin öğrencileri arasındaki açık müzakereyi yönetecek ve moderatör olarak görev yapacak. Ayrıca canlı etkinliğin izleyicileri, program boyunca üç özel soru-cevap oturumu üzerinden panel uzmanlarıyla doğrudan etkileşim kurma fırsatına sahip olacak. İki saatlik dijital müzakere ile ilgili ayrıntılar daha sonra açıklanacak.

Hibya Haber Ajansı