?Şengalliler için acil olarak gıda, ilaç ve su yardımına ihtiyaç var?

Şengal?de YPG, HPG ve Şengal Direniş Birlikleri?nden oluşan Kürdistani Güçler Ortak Komutanlığı, uluslararası topluma çağrıda bulunarak acil olarak gıda, ilaç ve su yardımına ihtiyaç olduğunu bildirdi.

YAŞAM 13.08.2014 10:01:33 3189 0
?Şengalliler için acil olarak gıda, ilaç ve su yardımına ihtiyaç var?
Şengal’de Halk Savunma Birlikleri (YPG)  Halk Savunma Güçleri (HPG) ve Şengal Direniş Birlikleri’nden oluşan Kürdistani Güçler Ortak Komutanlığı Şengal Dağı’ndaki duruma dair yazılı bir açıklama yaptı. On binlerce Şengalli’nin soykırımın eşiğinden kurtarıldığını açıklayan komutanlık, bölge sakinlerinin güvenli bir şekilde Rojava’nın Cizre kantonuna ulaştırılmaya çalışıldığını belirtti.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) üyelerinin Şengal Dağı’na yönelik saldırı olasılığının ortadan kaldırıldığı ve insanların kendilerini güvende hissettiğinin belirtildiği açıklamada, gıda, su ve ilaç ihtiyacının ise devam ettiği ifade edildi.

Şengal merkezinde kimi hava saldırılarının etkisiz olduğunu duyuran komutanlık, Şengal’deki yurttaşların çıkarılması ve korunması için IŞİD’e karşı uluslararası güçlerin hava saldırısı yapması gerektiği vurguladı.

Açıklamada, “Uluslararası yardım kuruluşlarından da tıbbi yardım ve sağlık çalışanlarını buraya göndermelerini talep ediyoruz.” denildi.