Serinlemek İsterken Akıma Kapıldı

Şanlıurfa?da 15 yaşındaki Mehmet Emin Basan isimli genç, serinlemek isterken elektrik direğindeki akıma kapılarak hayatını kaybetti.

GÜNCEL 7.07.2016 19:39:01 1522 0
Serinlemek İsterken Akıma Kapıldı
Olay Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Ulubağ Köyünde yaşandı. Ulubağ köyü 9.sokak No:9’da ikamet eden Mehmet Emin Basan isimli genç, iddiaya göre bir çadırı 4 köşesinden yerden yüksek bir yere bağlayıp içine su koyup uzanarak serinlemek istedi. Basan bağladığı çadırın bir köşesini de elektrik direğine bağladı. Elektrik direğine bağladığı köşe yırtılıp elektrik diğerine temas edince Mehmet Emin Basan Elektrik akımına kapıldı. Basan’ın akıma kapıldığını yaklaşık yarım saat sonra farkeden aile hemen sağlık ekiplerini aradı. Olay yerinde nabzı duran Basan’ı sağlık ekipleri şok uygulayarak hayata döndürmeyi başardı. Hemen Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Basan’ın kalbi hastanede tekrar durdu. Hastanede yaklaşık yarım saat şok uygulayan sağlık ekipleri Basan’ı hayata döndüremedi. Hastanede hayatını kaybeden Basan’ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.
Öte yandan Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi’ne bağlı Ulubağ Köyünde elektrik kablolarının çok alçak bir mesafede olduğu görüldü. Daha önce birkaç defa şikâyette bulunduklarını iddia eden köy sakinleri yetkililerin bir çalışma yapmadığını ve Mehmet Emin Basan’ın elektrik tellerinin alçak mesafede olmasından dolayı hayatını kaybettiğini belirtti.