Siyasiler, Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki silahlı saldırıyı kınadı

Siyasiler, Sarıyer Santa Maria İtalyan Kilisesi'ndeki ayin esnasında gerçekleştirilen silahlı saldırı dolayısıyla kınama mesaj yayımladı.

GÜNCEL 28.01.2024 16:45:04 140 0
Siyasiler, Santa Maria İtalyan Kilisesi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Sarıyer’de Santa Maria kilisesinde ayin sırasında maskeli iki kişinin gerçekleştirdiği silahlı saldırıyı şiddetle kınadı.

Bir kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış olup, olayın aydınlatılması için bir Başsavcı Vekili ve iki Cumhuriyet Savcısının görevlendirildiğini belirten Tunç, ‘’Saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle sürdürülmektedir.’’ ifadelerine yer verdi.

İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir şahsa yapılan silahlı saldırıyı kınayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yayımladığı mesaj şu şekilde:

‘’Hayatını kaybeden şahsın ailesine başsağlığı diliyoruz. Güvenlik güçlerimiz olayın aydınlatılması ve faillerin adalet önünde hesap vermesi için geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir.’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında bir vatandaşımıza yönelik silahlı saldırıyı şiddetle kınayarak, ‘’Güvenlik güçlerimiz konuyla ilgili geniş çaplı bir soruşturma yürütmektedir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğine kast edenler, asla emellerine ulaşamayacaktır.’’ dedi.

Sarıyer'de Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şu ifadelerde bulundu:

‘’Vefat eden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizde böylesi provokatif şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.’’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, mesajında "İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesi’nde gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine başsağlığı, kilise cemaatine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Milletimizin huzur ve güvenliğini bozmak isteyenlerin karşısında durmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi hedef alanlar asla niyetlerine ulaşamayacaklar." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da İstanbul Sarıyer’de Santa Maria Kilisesinde ayin sırasında gerçekleştirilen ve bir kişinin yaşamını kaybetmesine sebep olan silahlı saldırıyı şiddetle kınayarak, ‘’Birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hiçbir teşebbüs amacına ulaşamayacaktır.’’ dedi.

Hibya Haber Ajansı