Siyasilerden “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı

DEREN KOCAMANOĞLU-10.01.2024-HİBYA- Siyasiler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

GÜNCEL 10.01.2024 14:31:37 73 0
Siyasilerden “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,  “Doğru ve tarafsız olarak aktarılan bilginin her geçen gün daha fazla değer kazandığı bir dönemdeyiz. Her şartta gece gündüz çalışarak topluma hizmet sunan, çalışan ve üreten tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.” ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mesajında “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde ve ülkemizin ışığı evlatlarımız için attığımız her adımda sesimizin duyurucusu olan ve milletimizin ‘doğru, hızlı ve tarafsız haber alma hakkının’ temsiliyetinde fedakarca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın mesajı şu şekilde:

“Milletimizi en doğru şekilde bilgilendirmek için her şart altında büyük bir özveriyle haber peşinde koşan ve hizmetlerimizin kamuoyuna aktarılmasına aracılık eden yol arkadaşlarımız onlar. Doğru ve tarafsız haberin yanı sıra toplumsal sorumluluk bilinciyle de hareket eden tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, mesajında “Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı olarak bugün olduğu gibi önümüzdeki süreçte de basın mensuplarının hakkını, hukukunu korumaya, mesleki yaşamlarını kolaylaştırmaya, tüm dünyada örnek çalışmalar gerçekleştirmeleri adına kendilerine destek olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, gece gündüz demeden büyük bir özveriyle çalışan, mesleklerini hakikat düsturuyla yerine getirme gayretinde olan; doğruluktan, adaletten ve objektiflikten ödün vermeyen tüm gazetecilerin ve basın mensuplarının ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, her birine çalışmalarında başarılar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Doğru ve ilkeli habercilik anlayışıyla her türlü koşulda özveriyle görev yapan basın çalışanlarımızın  ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, sağlık ve başarılar diliyorum. Bu vesileyle Gazze başta olmak üzere hakikatin sesi olmak için çaba gösterirken hayatını kaybeden tüm basın çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yayımladığı mesaj şu şekilde:

“Anların ve olayların gerçekliği, ancak gazetecilerin keskin gözü ve kalemiyle bizlere ulaşır. Gece gündüz demeden büyük bir fedakarlıkla çalışan, hakikatin peşinde adaletten ayrılmayan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, mesajında “Dün milletle el ele 15 Temmuz darbe girişimine karşı dik duran, bugün İsrail’in bombardımanı altında Filistin halkının kaderini paylaşıp zulmü dünyaya duyuran basın emekçileri; demokrasinin, insan haklarının ve küresel adaletin yılmaz savunucularıdırlar.  Tüm zorluklara rağmen toplumumuzun ve uluslararası kamuoyunun haber alma hakkının teminatı olan basın ve yayın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor; her birine görevlerinde başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın mesajı şöyle:

“Kamuoyuna doğru, tarafsız ve güvenilir bilgi sağlamak gibi özveri ve cesaret gerektiren çok müstesna bir görevi icra eden; gece gündüz demeden doğru haberi milletimize ulaştırmak için mücadele eden, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, mesajında “Objektiflik ve dürüstlükle haberin peşinde koşarak toplumumuzu ve uluslararası kamuoyunu aydınlatan, mesleklerinin getirdiği sorumlulukları onurla taşıyan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ’nü yürekten kutluyorum.” ifadesine yer verdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, mesajında “Kalemlerini özgürce kullanabilecekleri bir geleceği birlikte kurmak dileğiyle, dünyanın en onurlu mesleklerinden birisi olan, halkın hür ve tarafsız haber alma hakkını tesis etmek için yılmadan, yorulmadan işinin peşinden koşan kıymetli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ederim.” ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Halkımızın haber alma hakkı için, ülkemizin dört bir yanında gecesini gündüzüne katan gazeteci arkadaşlarımın günü kutlu olsun. Özgür basın vatandaşımızın sesidir, kamuoyunun nefesidir. DEVA Partisi olarak tüm diğer özgürlüklerin yanında, basının da özgür olacağı, tam demokrasi hedefimizden bir an dahi şaşmayacağız.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in mesajı şu şekilde:

“Emekleriyle doğru bilgiye rehberlik ederek, görevlerini fedakarca yapan tüm değerli gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.”

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında şunları kaydetti:

“Maruz bırakıldıkları tüm olumsuzluklara rağmen yılmadan ve kalemini satmadan mesleğinin onuru için mücadele eden basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor; bu uğurda hayatını kaybeden kalemleri saygıyla anıyorum.”

Hibya Haber Ajansı