STK?nın Temayülüne Tepkiler Dinmiyor

Şanlıurfa?daki bazı Sivil Toplum Kuruluşları, STK?ların aday adayları için oy kullanacağı temayül yoklamasına tepki gösterdi.

GÜNCEL 24.03.2015 10:44:31 1661 0
STK?nın Temayülüne Tepkiler Dinmiyor
BARO: YÖNTEM DOĞRU DEĞİL

Şanlıurfa Barosu Başkanı Hikmet Delebe: “Dünden bu yana pek çok aday adayı bize telefon ile ulaşarak yapılacak olan temayül yoklamasına davet ettiler. Fakat ben kendilerine bu yöntemin doğru olmadığını, siyasi partinin STK'ları belli bir yere toplayıp orada eğilimleri almasının doğru bir yöntem olmadığını söyledim. Çünkü bir parti bir konuda araştırma yapıyorsa ilgili STK'ya gider ve onun görüşünü orada alır. Bu şekilde yapılmasını ben siyasi etik olarak da doğru bulmuyorum. Diğer taraftan baromuz bir sivil toplum örgütü. Baro içerisinden her türlü düşünceye sahip meslektaş arkadaşımız var. Bu bakımdan bizim gidip bir siyasi partide oy kullanmak bizim tarafsızlığımızı zedeler. Biz bu konuyu pazartesi günü yönetim kurulunda konuşup tartışacağız. Ama benim genel olarak bu konuda düşüncem bu yönde. Bunun dışında kendileri gelip fikir almak isteseler her zaman bekleriz.”

TMMOB: ETİK VE MANTIKLI DEĞİL

Türkiye Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Şanlıurfa İl Sekreteri Ruken Okyay Çiçek: “Ben onlara 12-13 odanın temsilcisi olduğumu söyledim. Bunların da yöneticileri belli. Bu tarz konularda onların kendi inisiyatiflerine bırakıyoruz. Gitmek isteyen arkadaşlar gidebilir. Bende daha önce gitme kararı almıştım. Fakat daha sonra 11 Nisan meydanından sonra pek de öyle gitme taraftarı değilim. Gidip ne diyeceğim yani.  En iyi vekili seçseler dahi seçildikten sonra oda parasını yemenin derdine düşecek. En iyisini bile bozacaklar. Çünkü sistem çürük. Rant üzerine kurulu bir sistem var. Kim giderse gitsin kendisini bu sistemden kurtaramaz aksine ortağı denizli escort. Ondan dolayı etik ve mantıklı gelmiyor.”

MAZLUMDER: TARAFSIZLIĞIMIZI KORUMAK İSTİYORUZ

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu: “İnsan hakları kurumu olarak biz bu konuda tarafsızlığımızı korumak istiyoruz. Eğer bütün partilerin içerisinde yer aldığı bir şey olsa olurdu. Fakat bu şekilde bize biraz eşitsizlik ve adaletsizlik gibi göründü. Bunun için yönetim olarak girmeme kararı aldık. Tek başına bir iktidar partisinin sivil toplum kuruluşlarına gitmesi ve bunu ciddiye almasını doğru bulmuyorum. Bu konuda halka gitmeleri daha doğru olur.”

İHD: KANDIRMACA OLARAK DEĞERLENDİRİYORUZ

İnsan Hakları Derneği (İHD) Şanlıurfa Şubesi Başkanı Atilla Yazar: “Böyle bir yöntemi doğru bulmuyoruz. İnsan hakları kurumu olarak tüm partilere eşit mesafede durmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yönetim kurulu olarak böyle bir karar aldık. Bu kararımız tüm partiler için geçerlidir. Ayrıca AKP’nin bu girişimini de bir kandırmaca olarak değerlendiriyoruz.”