Sulama kanalındaki cesedin sır perdesi aralandı!

Akçakale`nin Ortaören Köyünde geçen hafta sulama kanalında bulunan cesetle ilgili olay çözüldü: 27 yaşındaki Mustafa Şahap`ı eşinin sevgilisi öldürmüş.

YEREL 20.05.2019 12:51:08 2630 0
Sulama kanalındaki cesedin sır perdesi aralandı!

Şanlurfa'nın Akçakale İlçesi Ortaören Köyünde meydana gelen olayda, sulama kanalında bir erkek cesedi bulunmuştu.

Sulama kanalındaki adamı görenler, şahsı kanaldan çıkarmıştı. İhbar ile olay yerine gelen sağlık ekipleri buradaki ilk müdahalenin ardından şahsın hayatını kaybettiğini belirlemiş ve cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumuna göndermişti.

Aradan geçen sürenin ardından, olayın üzerindeki sır perdesi de aralandı.

Jandarmanın başlattığı soruştuma sonucunda 13 Mayıs günü gerçekleşen olayda hayatını kaybeden Mustafa Şahap'ın, eşi Esma Şahap'ın gönül ilişkisi olan İlhan Dağlı tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Olayla ilgili çalışma yapan jandarma, Mustafa Şahap'ın eşi Esma Şahap'ın en son İlhan Dağlı, ve Sabri G., ile görüştüğünü tespit etti. Bunun üzerine Esma Şahap, İlhan Dağlı, Sabri G., jandarma tarafından gözaltına alındı.

Jandarma tarafından sorgulanan şüphelilerden Sabri G., kent merkezinde çekicilik yapan Mustafa Şahap'ın motosikletinin çalındığını ve kendisinin nerede olduğunu öğrendiğini belirterek, "Ben motosikletin 750 lira vermesi durumunda nerede olduğunu söyleyeceğimi konuştum. Bu konuşmayı duyan İlhan Dağlı, bunun için Mustafa ile aracı olacağını söyledi. Sahur vakti Mustafa'yı aradı ve otomobille evinden alarak sulama kanalı yanına denizli escortk. Kanal kenarında İlhan, taşla Mustafa'nın başına vurdu ve kanala attı. Ben yardım etmek isteyince de beni engelledi. Sonrasında da korktuğum için kimseyi bunu anlatamadım" dedi.

Sabri G., Şahap'ın kanalda akıntıya kapılarak gözden kaybolmasının ardından İlhan Dağlı'nın sevgilisi olan Esma Şahap'ı arayarak, "Kurtulduk' dediğini söyledi. Yapılan çalışma neticesinde İlhan Dağlı ile Esma Şahap'ın olay saatinde görüştüğü de ortaya çıktı. 

Esma Şahap ile ilişkisini doğrulayan Dağlı ise ifadesinde 'Kurtulduk' sözünü hatırlamadığını ifade etti.

Esma Şahap ise sanıklardan İlhan Dağlı ile aralarında gönül ilişkisi olduğunu, psikolojisi bozulduğu sırada sevgilisine eşinden kurtulmak istediğini söylemiş olabileceğini belirterek, "Olay günü İlhan'ı aradığım doğrudur. Her zamanki rutin konuşma için aradım. O sırada 'kurtulduk' şeklinde bir kelime geçti ama ne olduğunu anlamadım. Olayla benim bir ilgim yoktur" dedi.

Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sabri G. adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, İlhan Dağlı ile Esma Şahap ise ‘kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.