`Suriye`deki savaşa 5 bin 600 Türk gönderildi` iddiası

Batılı kurumlar tarafından yapılan bir araştırmada, Türkiye`nin 5 bin 600 kişiyle Suriye`ye çatışmalar için adam gönderen 5`inci ülke olduğunu ve çatışmalarda bin 946 Türk`ün öldürüldüğünü ileri sürüldü.

YAŞAM 4.02.2014 12:02:17 1471 0
`Suriye`deki savaşa 5 bin 600 Türk gönderildi` iddiası
Suriye resmi haber ajansı SANA internet sitesinde, Eş-Şuruk Gazetesi'nin 'Suriye'deki Yabancı Militanlar ve Cinsiyetleri' başlıklı haber araştırmasının detaylarını yayınladı.

'Terörist Gönderen Ülkeler Arasında Türkiye 5' Sırada' başlıklı haberde Suriye'deki çatışmalara adam gönderen ülkeler arasında Türkiye'nin 5 bin 600 kişiyle 5'inci sırada olduğu belirtildi.

Çatışmalarda bin 946 Türk'ün öldürüldüğü ve aralarında asker, subay ve keskin nişancıdan oluşan 247 Türk'ün de bulunduğu belirtilen haberde şu ifadelere yer verildi:

"Batılı istatistik kurumları, Suriye'de tekfirci ve kiralık terör çeteleri saflarında savaşan yabancı uyruklu teröristlere ilişkin araştırma yayınlarken, bu teröristlerin arasında ölen kadın ve erkek sayısının yanı sıra kayıp olanların sayısını açıkladı.

Batılı kurumların hazırladığı araştırmada, 5 bin 600 teröristle Türkiye beşinci sırayı aldı. Araştırmaya göre Suriye'de terör saflarında çatışırlarken bin 946 Türkiyeli terörist öldürülürken, 14 teröristin kayıp olduğu belirtildi. Araştırmada, ölen teröristlerin arasında asker, subay ve keskin nişancı olan 247 teröristin bulunduğu ifade edildi."