Suriyeli 73 hafıza sertifika

Şanlıurfa`da hafızlık kursunu tamamlayan 73 Suriyeli, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

GÜNCEL 26.09.2016 13:20:22 1307 0
Suriyeli 73 hafıza sertifika
Şanlıurfa'daki kamplarda hafızlık eğitimini tamamlayan 73 Suriyeli çocuğa törenle icazet verildi.
İl Müftülüğü koordinesinde Suriye Alimler Birliği öncülüğünde gerçekleştirilen kamplarda kalan yaşları 12 ila 17 arasında değişen 53'ü kız 73 çocuğun hafızlık eğitimini tamamlaması dolayısıyla Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda tören düzenlendi.
Etkinlikte Kur'an-ı Kerim okuyan küçük hafızlar, Arapça ilahiler seslendirdi.
Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye olarak Suriyelilere ev sahipliği yapmaya devam ettiklerini söyledi.
 Açık, Suriye’de son günlerde yaşanan yoğun çatışmalara dikkat çekerek, "Bu günlerde çok konuşmak yerine daha çok dua etmek ve daha çok fiili dualarda bulunmak gerekiyor. Birkaç gündür Suriye bombalanıyor. Çocuklar bombaların altında kalıyorlar. Onları gördükten sonra burada konuşmak bile insana çok zor geliyor. Ama tabi ki de hayat devam ettiği içinde onlara en azından yardım edebilme adına o zulmün durması adına bir şeyler yapmak, onlara dua etmemiz gerekiyor” diye konuştu.
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila da vakıf olarak organizasyonun gerçekleştirilmesine sponsor olarak destek sağladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından Suriyeli hafızlara sertifikaları dağıtıldı.