Suriyeli Ailenin Yürek Burkan Yaşamı

Şanlıurfa?da yaşayan 9 çocuklu Suriyeli Ahmet ailesinin yaşamı görenlerin yüreğini burkuyor

YEREL 14.03.2019 10:53:43 1342 0
Suriyeli Ailenin Yürek Burkan Yaşamı

En büyüğü 18 yaşında en küçüğü 9 aylık olan 11 kişilik aile boş bir arazide kurdukları 5 metrekarelik çadırda yaşıyor. Ekonomik durumları olmadığı için ev kiralayamayan ailenin ne yatacak yatağı, ne giyecek elbiseleri yok. Sıcak bir aşa hasret kalan ailenin reisi ameliyatlı olduğundan ağır işlerde çalışamıyor.  11 kişinin geçim yükü ailenin 13 yaşındaki oğlunda

Suriyeli Said El Ahmet 5 Yıl önce yüz binlerce Suriyeli gibi ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye ye denizli escort. Suriye’ye sınır komşu olan Şanlıurfa’ya yerleşen aile yaşamlarını burada sürdürmeye başladı. Ölüm Korkusuyla Ülkelerinden kaçan aile zor şartlar altında hayatta kalmak için yaşama tutunmuş.

Suriye’de geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kalan baba ağır işlerde çalışamıyor. Daha önceleri bir inşaatta bekçilik yapan Said El Ahmet İnşaat tamamlanınca işten ayrılmak zorunda kalmış. Ekonomik durumu olmadığından ev kiralayamayan aile Eyyubi’ye ilçesine bağlı Yenice mahallesinde boş bir arsaya kurdukları çadırda ilkel şartlar altında yaşamaya çalışıyor.

18 ile 9 aylık yaşları arasında 9 çocuğu olan aile  yırtık ve yamalıkla olan 5 metre karelik çadırda barınıyor. Soğuk havalarda çevreden topladıkları çalı çırpılarla sobayı yakarak ısınan Suriyeli ailenin yatacak yatağı bile yok.

Sıcak bir aşa hasret kalan aile fertlerinin doğru düzgün giyecek kıyafetleri bile bulunmuyor. Çocukları ise yalın ayak dolaşıyor. Suriyeli ailenin geçim yükü 13 yaşındaki oğulları Ataullah’ın omzunda. küçük yaşına rağmen büyük sorumluluk üstelenen Ataullah El Ahmet inşaatlarda günlük 15-20 TL çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

Baba Said El Ahmet durumları iyi olmadığını kendisinin de sakat olduğu için çalışamadığını söyledi. Çadırda yaşamak zorunda kaldığını anlatan Suriyeli baba çocukların küçük soğuk bize yardım edilsin” de