Suriyeli Kadınlara `Taciz` İddiası

Türkiye`ye sığınan Suriyelilerin kaldığı barınma merkezlerinden Harran Konteynır kentte, özellikle dul kadınların tacize uğradığı iddia edildi.

GÜNCEL 25.11.2013 14:32:42 6444 0
Suriyeli Kadınlara `Taciz` İddiası
Şanlıurfa kent merkezinde kısıtlı imkanlar ölçüsünde sağlık hizmeti vermeye çalışan Suriyeli doktorlardan Cevdet Hüseyni, kendisine son 5 aydır Harran'da yaşanan insanlık dışı olaylarla ilgili ihbarlar denizli escortğini söyledi.

Özellikle dul ve genç kızlar olmak üzere çok sayıda Suriyelinin kendisinden yardım istediğini söyleyen Dr. Hüseyni, "Kadınlarımız Harran Konteynirkentte tacize uğruyor. Bu kadınların kocaları savaşta mücadeleleri için şehit olurken, Harran'da insanlık dışı bir ahlaksızlığa maruz kalıyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet yetkilileri bize gelsinler, biz de kadınlarımızın ve bunlara taciz edenlerin adını verelim. Bu kadınlarımıza da şikayetçi olmaları halinde kendilerinin ve çocuklarının konteynırkentten atılma tehdidi geliyor. Lütfen Urfa'daki yetkililer bu konuda kardeş halk Suriyelinin yanında olsunlar. Devlet, kadınlarımıza zarar gelmeyeceği güvencesi karşısında bizden bu isimlerin hepsini alabilirler. Allah aşkına bize yardım edin" diye konuştu.

Gazeteipekyol