Suriyeli Mülteciler ile Ceylanpınar Spor Dostluk Maçı

Ceylanpınar?da Telhamut Çadır kentte kalan Suriyeli futbolcular ile Ceylanpınar?da top koşturan amatör karma futbolcular, dostluk maçı oynadı.

SPOR 10.03.2014 13:52:49 4174 0
Suriyeli Mülteciler ile Ceylanpınar Spor Dostluk Maçı
Yaklaşık 3 yıldır ülkelerindeki yaşanan iç savaştan dolayı, Ceylanpınar Telhamut Çadır kente yerleşen Suriyeli mülteciler ile Ceylanpınar amatör ligde top koşturan karma takım,  futbol dostluk maçında bir araya denizli escort.

Ceylanpınar Telhamut Çadır kentte Antrenör olarak görevi yapan Ferhan Çelik, Çadır kentte sportif faaliyetlere yer verdiklerini belirterek, oluşturdukları futbol takımıyla kardeşlik ve dayanışma adı altında aynı zamanda Suriye'li kardeşlerimize yaşadıkları zorlukları bir nebzede olsa unutturmak için Ceylanpınar'daki sporcularımızla böyle bir karşılaşmayı organize ettiklerini ifade etti.

Suriyeli futbolculardan Ela ‘’Ülkemizdeki savaştan dolayı Türkiye’ye kaçmak zorunda kaldık. Burayı bilmediğimiz için kaygılarımız vardı. Ama gördük ki Türk halkı bizi sahiplendi ve bize değer verdi. Yıllardır Ceylanpınar’da kalıyormuşum gibi alıştık buralara‘’ dedi.

Ceylanpınar karmasının kaptanı ve Antrenör Ahmet Ayhan ‘’Amaçlarının Suriyeli kardeşlerimizin yaşadığı acıları bir nebze de olsa unutturmak ve bunu spor ile pekiştirmek istedik ‘’ diye belirtti.

Suriye'nin çeşitli kentlerinden gelen ve çadır kentlerde yaşamlarını sürdüren futbol takımı ile Ceylanpınar Spor arasındaki karşılaşma, 2-0 Suriyeli mültecilerin galibiyetiyle sona erdi.